Макар и с най-ниските данъци в Европа България не привлича

...
Макар и с най-ниските данъци в Европа България не привлича
Коментари Харесай

България изтърва още един голям чуждестранен инвеститор: Предпочете Румъния

Макар и с най-ниските налози в Европа България не притегля непознати вложители поради високите равнища на корупция и неналичието на концепция за господство на закона.

Липсата пък на иновативност и предприемачески дух в страната пък води до неспособност за възникване на личен софтуерен прогрес.

Германската компания Diehl Controls избра румънския град Брашов, който се конкурираше с България и Сърбия за инвестиция на стойност 40 млн. евро, оповестява romania-insider.com, представени от Българска телеграфна агенция. 

Компанията, която е профилирана в производството на части за домашен уреди, ще сътвори проучвателен център и индустриално звено на определената локация. " Избрахме мястото в региона на Брашов, защото се намира покрай града, в който има университет. Местнитe управляващи ни убедиха да изберем Румъния ", съобщи пред публицисти Йозеф Фелнер, финансов шеф на Diehl Controls.

Инвестицията ще бъде осъществена на два стадия. В рамките на първия ще бъдат вложени 15 млн. евро, като се възнамерява той да завърши до края на 2024 година Цялата инвестиция ще доближи до 40 млн. евро през идните 10 години.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР