Макар и рядко гледам тези неизменни 4-5 ТВ политолози и

...
Макар и рядко гледам тези неизменни 4-5 ТВ политолози и
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Политиците ни не са решили нито един съществен проблем в България

" Макар и рядко виждам тези неизменими 4-5 ТВ политолози и социолози, които ни “ориентират ” в политическата обстановка. Това, което не знам е дали самите те осъзнават предвидимата досада и скучната предвидимост на тезите си.
А те са скучни заради преднамерения ракурс на разбора им разглеждащ обществените артисти като някакви политици, т.е хора с някаква социална задача, а не като притежатели на ЕООД, чиято единствена цел е облага за притежателя.
Та какво е ГЕРБ без ББ, Движение за права и свободи без Доган, Вътрешна македонска революционна организация без Каракачанов, Атака без Сидеров, Воля без Марешки. А несъмнено към този момент и Българска социалистическа партия без Корнелия, въпреки и с условности.
Това не са партии и политици, а котерии - проведени за достъп до обществени средства. Всички към този момент са били във властта и не са решили стабилно нито един значителен проблем на България ", съобщи икономистът Евгени Кънев в в обществените мрежи.
" Това няма да го чуете от ТВ -озите, които ги проучват като някакви играчи, които се надхитрят един различен, кой да седне с най-голяма лъжица до кацата с мед.
В “анализите ” няма място за идеали, хрумвания, визии за България, политики - тъй като ще рухне целият маскарад. И с какво ще се занимават -озите, които по този начин са привикнали с маскарада, че към този момент от дълго време са част от него?
Но са най-трагикомични, когато проучват митинга от някакви “неутрални ” позиции. Няма да чуете за дълбоките аргументи за митинга, с изключение на някакви бръщолевения за “дясно ” и “ляво ”, за мерене на его-та във властта, за липса на диалогичност в радикалните протестиращи... и така нататък
А ние чакаме от такива хора да мерят нашия “елит ” по отношение на неговата полза за обществото, по отношение на обещанията си, с които са пристигнали на власт, по отношение на делата им, а не приказките им.
Все повече мисля, че голямата драма на последните години е, че достоверната интелигенция, хората на духа и концепциите тотално изчезнаха от общественото пространство, с изключение на няколко неполитически излъчвания. Дребнотемие, синекурщина и незначителност в действителност дават живот на скапания ни политически хайлайф и удължават мъката. Нашата, уви. ", добави той. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР