Макар и прегърбен, успях сериозно да се отдалеча от рождената

...
Макар и прегърбен, успях сериозно да се отдалеча от рождената
Коментари Харесай

Рангел Вълчанов: За къде бързате?

" Макар и изкривен, съумях съществено да се отдалеча от рождената си дата и няма по какъв начин, ориста ме затрупа с доста отпадъци, камара баластра от непотребни срещи и тълпа, идиотски познанства задръстиха паметта ми, объркаха я и към този момент не съм сигурен дали не се озовах в зоната на огромните гаснещи илюзии, в зоната на здрача. Макар че в „ зоната " от време на време наставаше огромен смях и забава - всеки подминава другия и никой не те пита за нищо, не те вижда, не те бръсне за слива, - само че по този начин е от безконечни времена: „ Хем си самичък, хем няма никой! " в случай че изключим навлеците от топлофикация и енергоснабдяване. Може би по тази причина, малко паникьосан, посегнах към чезнещата памет, нека в нея открия някаква вяра, да намеря правилния другар и избавител. Дано тя да ми протегне ръка, да разсее подозренията: дали тоя тук съм „ аз ", или ония насреща отново съм „ аз ", или както множеството хора живеем с автобиографията и биографията си като призраци, облечени в еднакъв костюм. "

" Времето, в което живеем, доста се напряга бе, уважаеми! Бърза за някъде! За къде бързате бе, ало?! Страх ви е да не изпуснете влака на някое друго ВРЕМЕ или просто, комплексирани от възприятието за непълноценност, незначителност, фукате се и търсите оправдание да се оправдаете, без да държите сметка, че попаднали един път в тази ера, ще би трябвало да изгълтате всички жаби, змии, гущери... и всички лайна..., преди да вземете последния трен. Разбирате въпреки и късно, че лошотията е толкоз огромна, че сме наказани на всичко от горната страна и да раждаме, да продължаваме рода си, да възпитаваме себе си и децата си на номерата, спретнати от това всемогъщо ВРЕМЕ. Всеки ред от непознатите книги ми потвърждава неналичието на знание, само че въпреки това тая моя книга подозира ли тя, в случай че е доста интелигентна, какво персонално аз знам и какво не знам... и тогава от къде това нейно безсрамие, надраскано върху персоналните и бели листи... "

" Не ми е проблем и никак не ми пука дори, в случай че инцидентно откриете някой ден, че не съм професионален публицист, а фен, само че с кървави опити и потвърдена заложба да се боря и надвивам, колкото и илюзорни да са успехите ми, които нанесох върху себе си и върху околните си хора. Вие, в случай че гледате инцидентно в профил, не се ужасявайте! Има доста по-страшни неща от тези, които не познаваме и не подозираме, че ги има. "

Рангел Вълчанов
(12 октомври 1928 година - 30 септември 2013 г.)
Режисьор е на филмите " Инспекторът и нощта ", " Вълчицата ", " На дребния остров ", " Лачените обувки на незнайния боец " и на още доста други. Той е сценарист и артист, създател на три книги.

Откъсите са от книгата на Рангел Вълчанов
" Ура! Най-после и онемях. ", изд. " Жанет-45 ", 2012 година
снимка: avtora.com
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР