Макар и пазара на смарт очила да е все още

...
Макар и пазара на смарт очила да е все още
Коментари Харесай

MWC 2023: Xiaomi представи смарт очила

Макар и пазара на смарт очила да е към момента нишова категория, то технологията се чака да получи най-сетне по-специално внимание още това лято, когато Apple ще показа свое лично решение за допълнена действителност. Една китайска компания се надява да открадне вниманието със свои лични AR очила: Xiaomi. По време на Световния мобилен конгрес в Барселона компанията показа стилните Wireless AR Glass Discovery Edition. Очилата бяха показани персонално от изпълнителния шеф на Xiaomi Лий Джун. Wireless AR Glass Discovery Edition се отличават с олекотени рамки от въглеродно влакно и магнезий-литиева сплав.

Xiaomi не показват подробни характерности на устройството, само че се знае, че ще употребяват Snapdragon XR2 Gen 1 и ще са съвместими със Snapdragon Spaces платформата и мобилните устройства, които я поддържат.

Изображенията, съпътстващи анонса демонстрират наличието на две камери – по една над всяка от лещите, както и датчик в средата. Те служат за обработка на получената информация и превръщането ѝ във образни сигнали към носещия очилата.

Очилата на Xiaomi ще предложат електрохроматични лещи, които ще разрешават на носещия ги да минава елементарно от виртуалната към действителната действителност, въпреки че Джун не прецизира по какъв начин ще се прави това. Очилата са с тежест от 126 грама, като лещите се приспособяват сами към външната светлина. Освен това, Wireless AR Glass Discovery Edition ще употребяват жестово различаване от ново потомство за облекчение на ръководството им. Ще може да се употребяват разнообразни приложения, като да вземем за пример TikTok и YouTube, а наличието ще може да се реалокира от очилата към огромен екран и противоположното. Носещият ги ще може да ръководи също и уреди и устройства от серията на Xiaomi, ориентирани към интелигентния дом, като да вземем за пример включването или изключването на осветлението посредством представянето пред погледа на потребителя на виртуален бутон за тази цел. Discovery Edition в името на очилата подсказва, че технологията е в концептуален стадий на развиване и не е известно по кое време Xiaomi ще ги показа публично на пазара.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР