Макар и малък район, ''Средец'' е позициониран в централната част

...
Макар и малък район, ''Средец'' е позициониран в централната част
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на р-н ``Средец``: Градът расте, растат и автомобилите

Макар и дребен регион, ''Средец'' е позициониран в централната част на столицата, заради което нещата в този регион са с градско и национално значение, тъй като има ситуирани и много административни здания. Това показа в изявление за Izbori.bg претендентът на ГЕРБ за кмет на регион ''Средец'' Любомир Ковачев.

,,Предвижда се построяването на много буферни паркинги, които да поемат натоварването в централната част'', сподели той и уточни, че ''сините'' и ''зелените'' зони облекчават казуса с паркирането и трафика, само че не го вземат решение.

,,Градът пораства, порастват хората, порастват и колите. Но с цел да се усили цената на платеното паркиране, първо би трябвало да се изградят обществени паркинги, тъй че на този стадий цената няма да се увеличава'', разкри Ковачев.

,,Няма заплаха от презастрояване в региона. Не е огромен строителният напън. Проблемът при нас е обвързван с опазването на паметниците на културата, защото става въпрос за над 400 монументи на културата'', разяснява още той.

Кандидатът за кмет на регион ''Средец'' призна, че има проблем с шума от заведенията.

,,Да, има подобен проблем, само че заведенията и търговците би трябвало да имат опция да правят отговорностите си, обаче това не би трябвало да е за сметка на живеещите в региона. Така че това е един проблем, който ще продължи да съществува, заради което е доста значима неговата регламентация'', изясни Ковачев.

По отношение на детските заведения претендентът разгласи, че в случай че бъде определен за кмет на регион ''Средец'', ще работи за нова детска ясла, защото казусът с дефицит на яслите е по-осезаем от този с детските градини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР