Макар и късно, българският национален отбор се вдигна и спечели

...
Макар и късно, българският национален отбор се вдигна и спечели
Коментари Харесай

България завърши с победа участието си на Световното по волейбол за жени

Макар и късно, българският народен тим се подвигна и завоюва първа победа на Световното състезание по волейбол за дами. Момичетата ни разгромиха новобранеца в групата Казахстан с 3:0 (25:18, 25:22, 25:18). Възпитаничките на Лоренцо Мичели могат единствено да съжаляват за пропуснатите благоприятни условия против Германия и Канада, както и страхотния мач със международния отличник Сърбия, които сигурно можеха да ни изкарат от първата група .
Селекционерът на дамите Лоренцо Мичели.
Мичели заложи на всички титулярки и те не го подведоха. Капитанът Елица Атанасиевич и Нася Димитрова не оставиха никакъв късмет на Казахстан, който приключи шампионата без извоюван гейм. В първата част, в доста къси моменти нашите се пропукваха и разумно елементарно завоюваха на 18.

Вторият гейм беше най-завързан. Там сякаш съжалението от пропуснатото в предходните мачове взе превес. Но все пак България направи нужното и завоюва с 25:22. И това беше естественото – не трябваше да напущаме шампионата със изгубен гейм против новобранеца. В третата част още веднъж България беше цялостен доминант на игрището. Подобно на първата, спечелихме с 25:18, откакто непрестанно водихме в резултата. България напусна Световното състезание с високо вдигната глава, само че и със съжалението, че можеше да реализира доста повече.

Реализатор за България бе капитанът Елица Атанасиевич с 15 точки. Нася Димитрова осъществя 11 точки, а Мирослава Паскова и Радостина Маринова прибавиха по още 10 точки за триумфа. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР