Макар и далеч от родната страна и любимия клуб, легендата

...
Макар и далеч от родната страна и любимия клуб, легендата
Коментари Харесай

Шави: Искам да съм треньор на Барселона

Макар и надалеч от родната страна и обичания клуб, легендата на Испания и Барселона Шави Ернандес продължава да твори магия с топка в крайници. Вече 37-годишният маестро е част от катарския Ал Сад, където ролята му се простира оттатък тази на “просто играч”. В азиатската страна той е дипломат на играта и разпространява футболната вяра, рекламирайки както локалния футбол, по този начин и идното домакинство на Мондиал 2022.

Бившият №6 на “блаугранас” приказва пред Mundo Deportivo преди началото на предсезонната подготовка на катарския отбор, част от която ще се организира в Австрия. Шави взе отношение за това какво ще прави, когато най-накрая окачи бутонките на пирона. Надали има сюрпризирани, че упоритостта му е да стане треньор. На Барселона.

“Вече мисля като треньор. Все още играя и това ми доставя наслаждение, само че в това време виждам към бъдещето. Изучавам разнообразни методологии, въобразявам си по какъв начин би изглеждал тим под мое ръководството… Ще бъде в жанр “Барса”, без подозрение. Израснал съм с тази философия, с владението на топката”, разкри маестрото.

“Разбира се, че главната ми цел е да бъда треньор на Барселона. Бих бил пъклен благополучен да работя там. Да повеждам родния си тим е фантазия, за която обаче би трябвало да бъда доста добре квалифициран. Тук приказваме за години подготовка. Преди години Йохан Кройф ми сподели, че най-хубаво е да бъдеш на терена и да играеш, а незабавно по-късно се подрежда треньорството. Наясно съм, че след края на кариерата си ще бъда на тъчлинията”, добави още спечелилият общо 25 трофея с тима от “Камп Ноу” футболист.

Шави изигра общо 767 мача за Барса във всички шампионати в интервала от 1998 до 2015 година. Магьосникът взе отношение и по отношение на назначението на Ернесто Валверде, определяйки го като “добро, тъй като той познава философията и има минало в клуба”.

“Новият контракт на Меси бе най-хубавата допустима вест. Меси има потребност от Барса и Барса има потребност от Меси. Много огромно събитие за всички, несъмнено”, сподели Шави по отношение на новата договорка на Лионел Меси.

“Марко Верати е измежду тримата най-хубави играчи на позицията си в международен мащаб. Би паснал идеално в Барселона, на 200%, тъй като има клубното ДНК. Силен е физически, а механически няма какво да разясняваме. Дано Барса да успее да го привлече”, приключи някогашният капитан на “лос кулес”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР