Макар и да отстъпват по продажби на Lenovo, американските компании

...
Макар и да отстъпват по продажби на Lenovo, американските компании
Коментари Харесай

Dell е продала над 50 млн. устройства през 2020 г.

Макар и да отстъпват по продажби на Lenovo, американските компании Dell и HP се възползваха по най-хубавия метод от пандемията и усилиха доста доставките си на лични компютри през предходната година.

Резултатите на двете компании за последното тримесечие и цялата година отразяват наклонност на пазара към засилено търсене на лични компютри. Така да вземем за пример, Dell е съумяла да продаде 50 милиона бройки, в това число ноутбуци и таблети, което е връх.

Нещо повече, през актуалната година компанията от Тексас възнамерява да усили доставките на лични компютри с 3 до 5 %, което предвещава нов връх в бизнеса на този производител.

От компанията са уверени, че даже след привършване на наложителната самоизолация, преносимите компютри ще останат издирван артикул. Прогнозите им са през 2021 година търсенето да бъде с 45% по-високо, в сравнение с преди пандемията. Същевременно обаче, за производителите ще бъде мъчно да удовлетворят нарасналото търсене, поради недостиг на обособени съставни елементи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР