Макар и да е по-известна като подправка, канелата всъщност може

...
Макар и да е по-известна като подправка, канелата всъщност може
Коментари Харесай

Рецептите с канела, които спомагат облекчението както на кашлица, така и на болки в корема

Макар и да е по-известна като фалшификация, канелата в действителност може да е и отлично " лекарство ", спомагащо облекчението на някои здравни проблеми. Тя работи и като антиоксидант и има противовъзпалително и антибактериално свойство. Също работи добре за кръвообращението и храносмилането, имуностимулатор е, спомага при битка с умората, световъртежа и гаденето и форсира обмяната на субстанции. Може да контролира холестерола и да намали кръвната захар и по този начин сполучливо да се употребява при битка с диабета. Доста ефикасна е, когато имаме проблем с бронхит или хипертония, както и при изобилна менструация.

Тя е част от доста козметики, борещи се със стареенето, доста масажни масла, кремове при ставни болести и даже при ухапвания от инсекти.

Важна отбелязка е да внимавате с предозирането, тъй като може да има вреден резултат, като прекомерна възбуденост, учестено дишане и даже сърцетуптене.

Рецепти с канела за съдействие лекуването на:

Бронхит

1 пакетче канела, 1 пакетче надробен или счукан карамфил, 35 дребни зелени орехчета и 500 година мед се поставят в шише и се заливат с литър мощна домашна ракия, а след това се оставят на хладно място и след 2 месеца прецеждате ракията, и взимате 4 с.л. на ден преди хранене.
Чудните изгоди на канелата за здравето
Макар и по-известна като фалшификация, канелата в действителност е и отлично лекарство от природата. Канелата е добър антиоксидант, със мощно прот...
Прочети повече
5 с.л. пчелен мед и 1 с.л. канела се разбъркват добре и се приема по 4 пъти за един ден.

1 пакетче канела, ч пакетче изгорял и надробен или счукан карамфил, 3 смлени месести лимона, 250 година мед и 250 година краве масло се разрушават хубаво, като се приема от тях по 1 с.л. 4 пъти на ден след хранене.



Хипертония

1 с.л. канела се разрушава в ½ ч.ч. вода и се пие 1 път на ден в продължение на 20 дни, като е значимо да мерите кръвното налягане през това време.
Подправката, която е скъпа за здравето, е във всяка кухня
Съществува скъпа ароматна фалшификация, която се е употребила в националната медицина и изключително в китайската медицина от епохи, а методът, п...
Прочети повече
Много добре се разбъркват 1 ч.ч. пудра захар, 1 ч.ч. смлени орехови ядки и 3 пакетчета канела и се одобряват три пъти на ден по 1 с.л. от сместа 15 минути преди хранене.

В 1 кофичка кисело мляко разтворете 2 ч.л. канела и я изяжте.

Обилна менструация

1 с.л. канела се вари на слаб огън 20 минути в 500 мл вода и се пие заран и вечер по 1 ракиена чашка 20 минути преди хранене.

Не забравяйте, че облекчението на сиптомите при тези проблеми не заменя лекуването им, предписано и проследено от експерт, по тази причина постоянно първо правете консултация с доктор, в името на вашето здраве.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР