Макар и често да посещавате лятото на почивки и да

...
Макар и често да посещавате лятото на почивки и да
Коментари Харесай

Старт във фитнеса или летен отпуск? И двете!

Макар и постоянно да посещавате лятото на почивки и да се отдавате на дребните благинки в живота, като вкусната храна и коктейлите, не трябва да забравяте и дълготрайните цели, които сте си сложили. Ако една от тях е да стартирате във фитнес залата, не я отлагайте. Именно през лятото, когато множеството хора са отвън града, ще имате повече пространство и време да свикнете с уредите, да изберете и най-сетне да тръгнете по пътя на мечтаната физическа форма.
 
Тренировките във фитнес залата са ужасно решение и за възстановяване на вашето здраве и общо самочувствие. Започването на нов режим обаче може да бъде същинско предизвикателство както за мозъка, по този начин и за тялото. Споделяме ви 5 стъпки за летящ старт във фитнеса.
 
Поставете си измерими цели
 iStock/Getty Images
Първата стъпка към сполучлив старт във фитнеса е да си поставите ясни и съответни цели. Искате ли да отслабнете, да натрупате мускулна маса или просто да подобрите своята физическа форма? Когато имате ясна визия за това, което желаете да постигнете, ще бъде по-лесно да си изградите подобаващата подготвителна стратегия.

Намерете си треньор или започнете
 iStock/Getty Images
Ако сте новак, може да се окаже потребно да си намерите умел треньор или да се присъедините към групово занятие. Треньорът ще ви помогне да научите вярната техника и ще ви даде персонализирана стратегия, която дава отговор на вашите цели и физически благоприятни условия. Атмосферата в груповите занимания пък ще ви помогне да поддържате мотивацията си.
 
Бонус съвет

За още по-лесната и бърза акомодация във фитнес залата, само че ако не желаете или е отвън бюджета ви да работите с треньор на място, можете да изберете подготвителен и хранителен режим авансово. Запознайте се с тях вкъщи, съставете си проект по какъв начин ще работите съгласно задачите си и отидете във фитнес залата готови.  Добро решение за задачата е пакетът на верига фитнес клубове Next Level. Пакетът включва 10 тренировки, видео подготвителна стратегия, хранителен режим, насоки за пресмятане и премерване на задачите и резултатите ви. Бонус към пакета е достъпът до специфична затворена Фейсбук група, в която можете да споделяте с треньори и други фитнес запалянковци. 
 
Започнете последователно

Стартирайте с леки тренировки и последователно увеличавайте интензивността им. Важно е да не се претоварвате прекомерно първоначално, тъй като рискувате мотивацията ви да намалее, а фитнесът да се трансформира в  досадно обвързване или даже в причина за травма. Постигането на прогрес и забележими резултатите във времето е основен фактор за запазването на мотивацията.

Поддържайте здравословни хранителни привички
 iStock/Getty Images
Фитнесът не е единствено тренировки, само че и верен метод на хранене. За да постигнете оптимални резултати, е значимо да се храните здравословно и уравновесено. Консумирайте задоволително протеини, въглехидрати, мазнини и витамини. Също по този начин, не забравяйте да пиете задоволително вода, с цел да поддържате организма си хидратиран. 

Бъдете постоянни
 iStock/Getty Images
Най-важното е да бъдете поредни и постоянни в тренировките си. Само с неизменност и ангажираност ще постигнете мечтаните резултати. Направете фитнеса част от всекидневието си и ви подсигуряваме, че ще започнете да усещате позитивни промени както физически, по този начин и душевен.
Не забравяйте, че фитнесът е самостоятелно премеждие и всеки следва своето лично движение. Не се сравнявайте с останалите хора в залата, нито с известните лица в обществените мрежи, стремете се всеки ден да се превръщате в по-добра версия на самия себе си. Наслаждавайте се на процеса и не бързайте да се отказвате, даже в случай че не виждате незабавни резултати. Стъпка по стъпка, ще достигнете до задачите си и ще се радвате на всички изгоди от спорта за вашия метод на живот.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР