Макар и бавно и колебливо продължаваме да се движим надолу.

...
Макар и бавно и колебливо продължаваме да се движим надолу.
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: България вече е на трето място по смъртност в ЕС

Макар и постепенно и нерешително продължаваме да се движим надолу. Заболеваемостта е 425 на 100 000, което отрежда страната ни на 17 място в Европейски Съюз и на 4-то на Балканския полуостров. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев по време на брифинг на НОЩ във връзка със обстановката с COVID-19 у нас и по кое време стартира имунизацията против болестта, заяви Novini.bg.

" България към този момент е на трето място по смъртност в Европейски Съюз и на първо на Балканския полуостров ", регистрира той.

Намалява продължителността на изследваните проби. Заболеваемостта се движи сред 25 – 30%, стана ясно от думите му.

„ Имунизацията върви с много други съпътстващи дейности. Най-важно е какъв брой е дълъг имунитетът. Има електронна система, в която ще се събират данните на всеки един, който е бил ваксиниран. Ще се издава повсеместен код, който да послужи за засвидетелствуване, че имате направена ваксина. Освен това той ще се уеднакви към европейския “, съобщи доцент Кунчев.

„ Изключително следим какво се случва в целия свят. Имаме много информация. Огромна част от тестванията потвърждават новия вариант на COVID-19, а имунизациите го покриват. Проучва се дали имунизацията може да повлияе на варианта от Южна Америка “, изясни основният държавен здравен контрольор.

„ Антигенните проби улавят този вариант, който се популяризира във Англия. Той улавя вируса при клинична картина, само че не и при човек без признаци. Българите, които се завръщат от Англия ще бъдат изследвани на летището. Ще имаме екипи, които ще работят 24 часа. Това доста затруднява нашата работа, само че ще се оправим. Вероятно ще има закъснение, за което се извиняваме “, обясни още доцент Ангел Кунчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР