Макар да загуби финала на US Open и да не

...
Макар да загуби финала на US Open и да не
Коментари Харесай

Джокович преследва нови рекорди

Макар да загуби финала на US Open и да не съумя да направи календарен Голям шлем, пред Новак Джокович се открива страхотна опция да усъвършенства не един, а цели три значими върха.

За спечелилият тазгодишните Australian Open, „ Ролан Гарос “ и „ Уимбълдън “ сърбин, стои късмет да стане тенисистът с максимален брой Мастърс титли. В момента Джокович си дели първото място в тази ранглиста с Рафаел Надал, който пък от своя страна разгласи, че пропуща остатъка от този сезон. Двамата имат по 36 трофея на сметката си.

Второто достижение на прицел е това за най-вече сезони, в които даден тенисист е завършвал под №1 в ранкинга на ATP. Тук Ноле още веднъж дели лидерската позиция, този път с легендата Пийт Сампрас. Двамата са били по 6 пъти отпред на ранглистата в края на годината. През актуалната година, ракета №1 на Сърбия, може да бъде задминат само от Даниил Медведев, само че за задачата руснакът би трябвало да завоюва най-малко два от Мастърсите в Индиън Уелс, Париж и Торино, както и да играе най-малко край на третия от тях.

Джокович може да стане и най-възрастният тенисист с купа от Финалния Мастърс. В кариерата си той е ликувал 5 пъти на заключителния шампионат, като пред него в класацията е само Роджър Федерер, който е с 6 купи. Ако Новак вдигне купата през този сезон, той ще изравни Маестрото като брой оценки и ще се трансформира в най-възрастния първенец в историята на последния за годината шампионат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР