Макар да влезе в Книгата за рекорди на Гинес“ заради

...
Макар да влезе в Книгата за рекорди на Гинес“ заради
Коментари Харесай

Как да превърнете „Маша и Мечока“ във възпитатели на вашето дете


Макар да влезе в „ Книгата за върхове на Гинес “ поради максимален брой гледания в YouTube, анимационният сериал „ Маша и Мечока “ към момента е обект на разногласия измежду родителите. Една част от тях считат, че държанието на момиченцето е невъзпитателно и даже рисково за здравето на децата. Заради лудориите на Маша някои родители се тормозят, че децата им ще стартират да ѝ подражават и това ще бъде в техен физически и честен ущърб.

 

Лош образец ли е Маша

И въпреки всичко децата обожават палавото момиченце и неговите другари и умните родители могат елементарно да извърнат това в тяхна изгода. Добре е да помним, че неприятният образец също е добър образец и че единственият метод да възпитаваме добре децата си е да приказваме с тях. От тази позиция, да гледате дружно с децата си сериите с Маша и Мечока, да обсъждате с тях кое нейно деяние е вярно и кое не е може да се окаже прелестен способ за образование и опознаване на света.

 

Превърнете Маша в добър образец

 

Още по-добре е освен да гледате, само че и да играете с детето си ролеви игри, в които вземат участие обичаните му герои. За тази цел можете да употребявате въображението си, като измисляте свои сюжети, само че можете и просто да повтаряте подиуми от гледаните серии. Децата на драго сърце ще играят с вас, тъй като те харесват повторенията на обичаните си случки и диалози. А за вас това ще бъде прелестен метод да подхвърляте понякога въпроси като „ А тук добре ли постъпва Маша? “, „ А какво би било по-добре да направи? “, „ А имаше ли различен метод, по който да реализира желанието си? “. Тези къси полемики лека-полека ще изградят в детето сериозно мислене, ще възпитат в него морални полезности и ще му оказват помощ да построи съчувствено обществено държание и прочувствена просветеност. И въпреки всичко не прекалявайте с въпросите, оставете играта да е водещ фактор във вашата интензивност дружно.

 

Как да играете на „ Маша и Мечока “

 

Най-простият вид е просто да се преструвате на героите, като сменяте функциите си – един път детето е Маша, различен път е Мечока, трети път е заека и така нататък Това ще му разреши да мисли от разнообразни гледни точки. Ако не желае да го прави, не настоявайте, а използвайте своя воин, с цел да получите мечтаните възпитателни резултати.

 

Играйте с играчки

 

Малчуганите на драго сърце биха се потопили и по-дълбоко , като употребяват играчки, подобаващи за ролеви игри. За тази цел можете да купите на детето си костюм на Маша или Мечока, с който да го превърнете в същински актьор. Може да употребявате също кукли на героите, които да разигравате като куклен спектакъл. На пазара се оферират разнородни разновидности на куклите, като част от тях са в комплект с обичани движимости на героите, да вземем за пример китарата или велосипеда на Маша, зайчето или прасенцето, колата за спешна помощ на вълците и други

 

Забавен вид за детето ще бъде и макет на къщата на Мечока, където да развихри до дъно въображението си и да създавате дружно повече и повече подобаващи за разискване обстановки.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР