Макар да са нарушили закона, някои от тях по брутален

...
Макар да са нарушили закона, някои от тях по брутален
Коментари Харесай

Сашо от затвора в Кремиковци: Живеем в ад! Пием вода с пясък, по петима се изреждаме в тоалетната без вода

Макар да са нарушили закона, някои от тях по жесток метод, и те желаят да има човешко отношение към тях. Това излиза наяве от описа на един от пандизчиите в Кремиковци, който е показан с името Сашо.

Той твърди, че управлението на пандиза преднамерено тормози физически и душевен пандизчиите. Причината е зараждащ се протест поради гибелта на едно момче.

„ Тук безусловно ни изтезават преднамерено. Има режим на тока и на топлата вода. Всъщност има режим на водата като цяло. Случвало се е с часове да няма вода. Сами се сещате каква воня има, когато през тоалетната минат няколко индивида и няма вода. Ако въобще ни донесат вода за пиянство, тя е с пясък, не знам от кое място я намират такава. “, споделя Сашо.

Според него повода за изтезанията се корени в това, че пандизчиите са недоволни и се бунтуват, че неотдавна е умряло младо момче. То се е споминало от рак на стомаха.

„ Получи рак на стомаха от ужасната храна. Хранят ни като кучета. За тях очевидно не сме хора. Никаква помощ не му бе оказана, дори обезболяващи не му дадоха, момчето виеше от болежка всеки ден “, споделя още пандизчията.

Когато някой имал потребност от ортодонт, обстановката била същата. На никого не му се занимавало да поставя вериги по краката на пандизчията, да го съпровожда с автомобил до зъболекарски кабинет, както е по закон. Надзирателите се правели на ударени, когато някой им кажел, че го боли зъб.

Парното пък се пускало единствено за 2 часа на денонощие. В по-студените дни наставал кучешки мраз в пандиза.

Сашо твърди, че има и душевен тормоз. Например облеклата, които околните на пандизчиите им изпращали, били нарязвани под предтекст, че може да има неразрешени вещества в тях. След това ги изхвърляли. Съдбата на колетите също не била доста по-различна.

Всеки пандизчия имал право на две телефонни позвънявания на седмица, които били за по няколко минути. Често надзирателите се гаврели с тях, като не ги оставяли да ги проведат до дъно.

Инфо: Уикенд

Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР