Макар да проспа едно полувреме, тимът на Рома си свърши

...
Макар да проспа едно полувреме, тимът на Рома си свърши
Коментари Харесай

Рома хвана бика за рогата и загря хубаво за Шахтьор

Макар да проспа едно полувреме, отборът на Рома си свърши работата в семейството против Торино след почивката. В 28-ия кръг „ римските вълци” разрушиха противника си 3:0 на „ Олимпико” и загряха добре за 1/8-финалния реванш против Шахтьор Донекц в Шампионската лига през идната седмица.

Липсата на Един Джеко в офанзивата на столичани несъмнено се усети, по тази причина попаденията означиха бранителят Костан Манолас и халфовете Даниеле Де Роси и Лоренцо Пелегрини. С триумфа отборът на Еузебио Ди Франческо събра 56 точки на третото място в класирането и най-малко този кръг няма по какъв начин да бъде преместен от 4-ия Лацио (52).

Торино от своя страна за трети следващ път в калчото се помири със загуба, заради което не мръдна от 9-ата позиция. „ Биковете” имат 36 точки.

Ако има нещо, за което гостите да съжаляват горчиво в срещата, то това бяха пропуските им през първото полувреме. Макар Рома да потегли в по-живо движение, играчите на „ джалоросите” доста мъчно стигаха до каквито и да е благоприятни условия пред вратата на Салваторе Сиригу.

За сметка на това торинци на два пъти заплашиха доста съществено вратата на Алисон Бекер. В 31-ата минута Яго Фалке получи топката от тъч по десния фланг на офанзивата и центрира отлично по земята към Андреа Белоти. Звездата на „ биковете” нанесе мощен шут, който беше блокиран от бранител на метър-два пред голлинията.

Три минути по-късно бразилският пазач на римляните трябваше да избавя ситуацията. Яго Фалке получи топката на ръба на засадата от Афри Акуа и мигновено стреля фалцово по земята в търсене на долния десен ъгъл. Алисон реагира като котка и с върха на пръстите промени траекторията на топката задоволително, с цел да я извади в корнер.

Рано във второто полувреме още веднъж Торино имаше благоприятен късмет. В 49-ата минута Алехандро Беренгер проби около Даниеле Де Роси и Кевин Строотман, с цел да насочи невисок шут, който не затрудни изключително Алисон.

Някак от нищото Рома съумя да поведе в 56-ата. Центрирането от корнер не бе изключително сполучливо, само че топката стигна до Алесандро Флоренци отдясно, която фалцово я прати назад пред вратарското поле. При далечната греда никой не пазеше Костас Манолас и гъркът от упор разстреля Сиригу с изстрел под гредата – 1:0.

Това попадение разстрои съществено играта на Торино, а Рома стартира да наподобява по-опасно. В 70-ата минута Раджа Наинголан откри Флоренци на обещаваща позиция, а шутът на италианския национал мина напълно малко над гредата.

Три по-късно домакините въпреки всичко удвоиха, и отново след статично състояние и недобро изчистване. Наинголан взе високата топка пред пеналта и с глава трансферира защитата, с цел да изведе Де Роси напълно самичък против вратаря. Опитният италианец нанесе воле от към 7-8 метра и порази долния десен ъгъл – 2:0.

Оттук до края беше ясно, че дуелът ще завърши по усета на домакините, а те пожелаха да отбележат още един път. В третата минута от продължението „ вълците” хванаха Торино на контраофанзива при цифров превес петима против трима. Наинголан елегантно чукна, с цел да изведе Лоренцо Пелегрини напълно самичък против вратаря отляво, а халфът осъществя с невисок шут в близкия ъгъл – 3:0.

В идващия кръг Рома гостува на опашкаря Кротоне, а Торино ще играе вкъщи против Фиорентина.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР