Макар да пристигна в Лондон часове след обявяването на диагнозата

...
Макар да пристигна в Лондон часове след обявяването на диагнозата
Коментари Харесай

Какво може да накара принц Хари да се откаже от титлите си

Макар да дойде в Лондон часове след оповестяването на диагнозата на крал Чарлз, принц Хари не остана повече от ден в родината си. Той трябваше да лети назад за Съединени американски щати, тъй като с Меган Маркъл пък пътуваха за Канада малко по-късно.

Херцозите на Съсекс бяха във Ванкувър и Уистлър, с цел да отбележат оставащата една година до идващите Invictus Games. Именно от там в изявление за Good Morning America Хари сподели: " Мисълта за американско поданство е минавала през мозъка ми, само че не е нещо, което е на дневен ред в този момент. "

Това изказване изненада много хора и накара други да си зададат въпроса какво би коствало сходен ход на Хари. Според управлението на Американската работа за поданство и имиграция (USCIS) той ще би трябвало да се откаже от купите си.

" Всеки претендент, който има наследствени трофеи или благороднически позиции в която и да е непозната страна, би трябвало да се откаже от купата или длъжността. Кандидатът би трябвало категорично да се откаже от купата на обществена гала и USCIS би трябвало да запише отхвърли като част от процедурата ", е текстът в управлението.

Там се прецизира, че в случай че претендентът не желае да се откаже от купите си, това ще се счете за пренебрежение към американската конституция, отбелязва lifestyle.bg. Както всички закони обаче се оказва, че и този може да се пояснява.

Според юрист Алфонс Провинсиано, това изискване не прецизира категорично дали, в случай че си жител на друга страна и имаш купа, не можеш да я запазиш и като жител на Съединени американски щати. Освен това американските закони разрешават връчването на трофеи на американски жители, какъвто е казусът с Меган Маркъл, станала херцогиня на Съсекс, пишат Newsweek.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР