Макар да премина през най-трудния сезон в кариерата си, Арина

...
Макар да премина през най-трудния сезон в кариерата си, Арина
Коментари Харесай

Сабаленка: Разсъждавах като тийнейджърка, но тази година съзрях


Макар да мина през най-трудния сезон в кариерата си, Арина Сабаленка въпреки всичко приключи 2022 година по положителен метод. Белорускинята доближи до мача за трофея на Финалите, откакто отстрани международната №1 Ига швьонтек, само че в решителния конфликт загуби от Каролин Гарсия. Въпреки провалянето обаче Сабаленка съобщи, че ще посрещне с оптимизъм идната година.

„ През този сезон се научих по какъв начин да изгубвам. Преди бях доста нападателна и раздразнителна след загуба, само че към този момент одобрявам нещата по-спокойно. За мен това е доста значимо, защото това умеене не се отнася единствено за тениса. Мисля, че тази година станах по-добър човек и за мен това е най-важното “ – сподели международната №5 пред уеб страницата на WTA.

Сабаленка стартира годината като №2 в света, само че проблемите ѝ със сервиса станаха пословични, като през първите три месеца от сезона допускането на двуцифрен брой двойни неточности на мач се трансформира в всекидневно събитие за нея. През лятото обаче тя нае експерт по биомеханика и означи забележителен прогрес в това отношение, вследствие на което доближи до полуфиналите в Синсинати и на US Open.

„ След всяка загуба екстрахирам поучения и не преставам напред. Преди не беше по този начин. Бях разтърсена душевен в продължение на седмица. Тренирах, само че не бях съсредоточена, защото непрекъснато мислех за отминалия мач. Сега обаче подобавам доста по-зряло и професионално “ – сподели първата ракета на Беларус.

„ За благополучие, съумях да реша проблемите със сервиса си и въпреки да не започнах изключително добре сезона, съумях да стигна до Финалите и да завърша годината в Топ 5. Догодина към този момент няма да мисля за тези досадни проблеми с началния удар. Знам, че умея да поднасям и че е допустимо както да разпространявам ас, по този начин и да позволи двойна неточност, само че не би трябвало да мисля прекомерно доста за това, защото разполагам и с доста други оръжия. Бих споделила, че това е най-позитивното за мен след края на сезона “ – добави трикратната полуфиналистка от Големия шлем.

Сабаленка разкри, че през последните месеци е станала по-зряла и скромна и е сигурна, че това ще ѝ помогне в бъдеще.

„ Все още съм млада, само че до скоро бях като тийнейджърка – непрекъснато се разстройвах, защото не умеех да изгубвам и просто не одобрявах мисълта, че някой може да ме победи. Бях уверена, че съм най-хубавата, което може би беше разумно, защото нямах доста изгубени финали. Може би би трябвало да се върна към тази настройка “ – пошегува се белорускинята “.

„ Няма по какъв начин да знаеш по какъв начин ще се развие идващият мач. Важно е да се държиш зряло и да се отнасяш с уваженеи към съперниците. Днес Каролин ме победи, само че следвщия път може би ще е противоположното. Трябва да се научиш да демонстрираш почитание към достиженията на другите. Мисля, че това иска ми се отрази добре “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР