Макар да е в Пловдив по-малко от година, Фернандо Виана

...
Макар да е в Пловдив по-малко от година, Фернандо Виана
Коментари Харесай

Фернандо Виана пред ТОПСПОРТ: Няма нищо реално в спекулациите за мой трансфер, ще преборя Каранга за голмайсторския приз

Макар да е в Пловдив по-малко от година, Фернандо Виана към този момент е най-резултатният чужденец в историята на Ботев. Отбелязаните от него 18 попадения небрежно го трансфораха в любим на " бултрасите ", а скъпата му помощ при спечелването на Купата и Суперкупата на България, затвърдиха още повече ореола му на суперзвезда в пловдивския гранд.

Бразилецът даде особено изявление за читателите на ТОПСПОРТ , в което показа голямата си наслада това да играе за " жълто-черните ", упоритостите му за голмайсторския приз в Първа лига и възможния му трансфер в редиците на Лудогорец.

Фернандо, какви чудесни времена за теб с фланелката на Ботев (Пловдив)! Каква е тайната на твоя триумф в " жълто-черната " офанзива?

-Още когато облякох екипа на Ботев за първи път, аз знаех, че ще бъда доста благополучен тук. Така се и случи. Мисля, че няма някаква специфична загадка в моя триумф. Както във всяка една специалност, по този начин и тук, би трябвало да работиш крепко, с цел да се подобряваш с всеки минал ден.

 Снимка 323706
Източник:

От началото на сезона си отбелязал 9 гола. Ще успееш ли да се пребориш с Фернандо Каранга за голмайсторския приз в края на шампионата?

-Аз съм нападател и постоянно желая да бъда голмайстор. Вярвам, че мога да го направя, само че това не е главната ми цел. Длъжен съм да отбелязвам, тъй като това е ролята ми на терена. Ако въвеждам попадения, това ще помогне на всички. Не мисля обаче единствено за себе си. През този интервал на сезона, най-съществен е тимът на Ботев.

 Георги Самуилов взима концесията на стадион
Благодетелят на Ботев (Пд) взима концесията на " Колежа "

В момента се водят договаряния с общината

Каква е най-важната ти задача на Коматево?

-Искам да оказа помощ на Ботев постоянно да бъде на върха и да завоюва шампионската купа.

Според теб Ботев (Пловдив) може ли да се пребори за място в Топ 3 през този сезон?

-Разбира се. Ботев е огромен тим с богата история, обичаи и правилни почитатели. Всеки го знае! Ще се борим за постигането на тази цел.

 Снимка 323703
Източник:

Какво е мнението ти за вашия старши-треньор Николай Киров?

-Киров е прелестен човек и доста добър треньор. Винаги желае да извлече най-хубавото от нашия тим. Щастлив съм с това, което е построил в Ботев (Пловдив).

От твоята позиция, кои са най-класните тимове в българския футбол. Кой съгласно теб е огромният любимец за шампионската купа?

-За мен това са Ботев, Лудогорец, ЦСКА и Левски. Лудогорец постоянно е любимец, само че както добре знаете, футболът надалеч по-непредвидим, в сравнение с другите спортове. Всичко може да се случи. Спомняте си и предходната година, всички ги смятаха за любимци, само че в последна сметка им " взехме " Купата и Суперкупата на България.

 Данчо Минев паметен: Цял мач отново ще ме наскърбяват на
Данчо Минев паметен: Цял мач отново ще ме наскърбяват на " Армията ", не ме интересува дали са ЦСКА или Литекс

Футболистът на Ботев се заяде със противника на " алените "

За нашите читатели ще бъде много забавно, в случай че научим малко повече за футболната ти кариера до този миг. Прекарал си огромна част от юношеските си години в Атлетико (Минейро). Каква е повода да не изиграеш нито един формален мач за един от най-обичаните бразилски клубове?

-Играх за Атлетико (Минейро) цели 6 години. Научих доста, което беше най-важното за мен. Добрата футболна академия е от първостепенно значение за последващото ти развиване като професионален футболист. Футболът обаче не е толкоз елементарна игра. През последната си година в Атлетико (Минейро), аз не получавах задоволително благоприятни условия за изява.Поради този факт, взех решение да разтрогна своя договор, тъй като в този интервал се нуждаех от това да играя и да показвам своите благоприятни условия. Впоследствие от Жоинвил пожелаха да работят с мен. Отидох там и претърпях доста хубави моменти. Отбелязах доста значими попадения и помогнах за спечелването на бразилската Серия " Б " през 2014 година.

 Снимка 319097
Източник:

Има доста спекулации по твой адрес, че си мечтан от Лудогорец. Има ли нещо правилно в тях?

-Всеки приказва, че ще бъда трансфериран в даден клуб. В това обаче няма нищо действително. Просто спекулации.

Какво е бъдещето ти в Ботев (Пловдив) тогава?

-Имам настоящ договор с клуба. Ще продължа да работя крепко и да давам най-хубавото от себе си за Ботев.

Мнението ти за публиката на Ботев (Пловдив), какво би споделил на една от най-впечатляващите агитки в българския футбол?

-Невероятни! Просто са превъзходни! Винаги съм казвал, че те имат основно значение за нас футболистите. Никога няма да не помни представянето им по време на финала за Купата на България против Лудогорец.

 Снимка 323704
Източник:

Какви са персоналните ти упоритости за този сезон в Първа лига?

-Винаги желая да се представям по-добре. Затова работя и крепко за постигането на тази цел. Искам да отбелязвам колкото се може повече и да оказа помощ на Ботев да завоюва шампионската купа на България.

 Яя Меледже: Можем да повторим триумфите си от миналия сезон
Яя Меледже пред ТОПСПОРТ: Ботев ще повтори триумфите си, желая в огромен европейски гранд

" Защо да не се класираме в ТОП 3!? Николай Киров е един от най-хубавите треньори в България "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР