Макар да е трудно за вярване, Марк-Андреа Хюслер е новият

...
Макар да е трудно за вярване, Марк-Андреа Хюслер е новият
Коментари Харесай

Финалът на Sofia Open отново излъчи неочакван шампион

Макар да е мъчно за поверие, Марк-Андреа Хюслер е новият първенец на Sofia Open след трагичен триумф с 6:4, 7:6(8) над “втория най-хубав младеж в света ” Холгер Руне на финала в “Арена Армеец’.

Доскоро непопулярният 26-годишен швейцарец в никакъв случай няма да не помни седмицата в българската столица, в която доближи до първия си АТР край и надлежно първата си купа от най-високото ниво в професионалния мъжки тенис. 

Самият Хюслер разгласи, че София към този момент се трансформира в един от обичаните му градове, а любопитното е, че той изрази подозрение дали ще се върне да отбрани купата си, тъй като следващата година шампионатът е през януари и съответствува с мачовете за “Купа Дейвис ”. Естествено, той призна и че не е очаквал в миналото да завоюва АТР купа.

Триумфът на швейцареца може да бъде съпоставен със стореното от Мирза Башич през 2018-а, когато той потегли от квалификациите и завоюва трофея.

Хюслер отстрани поредно Джофри Блано, Пабло Кареньо Буста, Камил Майхжак (спасени два мачбола против поляка), Лоренцо Музети и в този момент Руне на финала. Той е първият швейцарец с АТР купа от три години насам, когато Роджър Федерер завоюва купата в Базел.
7  Холгер Руне - Марк-Андреа Хюслер
Руне изглеждаше като че ли е подготвен да трансформира в триумф втория си АТР край за годината след дебютния си успех на клея в Мюнхен през април. Той обаче сбърка три следващи ретура при започване на тайбрека във втория сет, и то в блян да е пределно нападателен. В допълнение на това със свои неверни решения в “дългия гейм ” след това той даде шанса на Хюслер да сервира за купата и швейцарецът се възползва.

Благодарение на забележителното си показване в София Хюслер ще скочи с цели 31 места в международната класация и от идната седмица ще е номер 64.

Руне също записва напредък - с 5 позиции до 26-ата.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР