Макар да е изправен пред , бившият американски президент Доналд

...
Макар да е изправен пред , бившият американски президент Доналд
Коментари Харесай

Тръмп набира преднина за номинацията на републиканците преди изборите догодина

Макар да е изправен пред, някогашният американски президент Доналд Тръмп набира преднина пред противниците си за за президентските избори следващата година, сочи оповестено през вчерашния ден социологическо изследване на " Ройтерс " / " Ипсос ", представено от Българска телеграфна агенция.

Около 48% от хората, самоопределящи се като републиканци, желаят Тръмп да бъде повдигнат за партиен претендент на президентските избори, спрямо 44% в предходно допитване, осъществено сред 14 и 20 март.

В същото време поддръжката за губернатора на щата Флорида - най-близкият противник на Тръмп, е намаляла от 30% предишния месец на 19% в сегашната анкета на " Ройтерс ".

Тя е направена в интернет сред 31 март до 3 април, откакто бе оповестено, че Тръмп ще бъде упрекнат в закононарушение за това, че преди изборите през 2016 година е платил на, с цел да не разкрива тайните им връзки, напомня организацията. Очаква се някогашният президент да пледира " почтен " при явяването си.

Около 71% от участниците в актуалното допитване, в това число 58% от републиканците, считат за евентуално Тръмп да е платил на порнозвездата Сторми Даниълс да не разкрива аферата им преди президентските избори през 2016 година В същото време 51% от интервюираните, включително 80% от републиканците, считат, че подбудите зад повдигнатите обвинявания против него са политически.

Тези данни значително остават непроменени спрямо изследването от март, отбелязва " Ройтерс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР