Макар Черният петък да е в последния работен ден от

...
Макар Черният петък да е в последния работен ден от
Коментари Харесай

Експертите с полезен съвет за Черния петък

Макар Черният петък да е в последния работен ден от ноември, търговците са нетърпеливи да зарибят клиентите си с ранни промоции. Още от началото на месеца магазините за черна и бяла техника, облекла, оптики, аптеки и офиси на мобилни оператори окачиха гръмки разгласи на витрините си за понижения.

 

Сайтовете също зарибяват с предложения за по-евтина техника и всевъзможно джажди. Най-голям е ползата към смарт телефоните, които в профилираните магазини в действителност се оферират със сериозна отстъпка от цената. При нормална цена от съвсем 400 лева за междинен клас смарт телефон, все още цената е 250 лв.. Мобилните оператори пуснаха някои от моделите телефони с цели 80% понижение. Уловката обаче е, че в случай че купите някое от тези устройства, ще би трябвало да се обвържете и с контракт. 

 

Младежите пък купуват като невидели калъфчета за телефони. За качествено такова ще би трябвало да се изръсите до 100-тина лв.,  до момента в който сега те са на извънредно атрактивни цени от 20-тина лв..

 

Магазините за черна и бяла техника побързаха да окичат стоката си с червени етикети като пониженията доближават до 30%. С прилична отстъпка от над 25% се оферират и някои модели климатици.

 

И тази година по традиция магазините за облекла остават най-активни в пониженията. По моловете към този момент се виждат отстъпки от 40-50% на пуловери, дънки, зимни блузи, якета и грейки. Там обаче би трябвало доста да внимавате, защото на доста от алените етикети не е изписана остарялата цена и може да се окаже, че в действителност гръмките понижения, са действителни цени.

 

Съветът на специалистите е, в случай че ще купувате на „ черна цена “, да следите най-малко две седмици преди този момент цената, на която се предлага въпросната стока.

И тази година обаче не се следи понижение на есенни обувки или пък ботуши, даже и да има такива промоции, те ще са точно на Черен петък и ще са прекомерно нищожни, защото търговците са наясно, че купувачите са принудени да платят за зимните обувки и по никакъв начин не се стараят да ги примамват с понижения.

 

Аптеките също се включиха в промоциите, намалявайки цените на някои хранителни добавки и медикаменти. Така да вземем за пример някои витамини и илачи за стави са с 40%  по-ниска цена.

Оптиките също намалиха цените на някои модели рамки с към 20-30%, вършат отстъпки и за стъкла с диоптър. 

Инфо: Уикенд

Тагове: Черен петък Black Friday намаления промоции цени дрехи черна техника бяла техника оптика аптека мобилен оператор телефон смартфон
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР