Макар че, в крайна сметка, всичко се свежда до храната,

...
Макар че, в крайна сметка, всичко се свежда до храната,
Коментари Харесай

Най-красивите ресторанти в Европа

Макар че, в последна сметка, всичко се свежда до храната, доста от нас евентуално търсят в един ресторант замайващ интериор, извънредно местонахождение и невероятна атмосфера, които да пасват на ястието, сложено пред нас.

Но кои са най-невероятните места за хранене в Европа?

От супермодерните и ултра първокласните до сантименталните и причудливите, ето няколко от тях:

Ristorante La Sponda, Позитано, Италия

Част от изящния хотел Le Sirenuse в Позитано, La Sponda наподобява като че ли изваден от приказка. Романтичният ресторант със звезда Мишлен разполага със сводести прозорци от пода до тавана, покриви с лозя и се гордее с 400 свещи, осветяващи трапезарията.

С аспект към Позитано и крайбрежието на Амалфи, менюто на ресторанта е фокусирано върху пресните, локални артикули и кулинарните обичаи на Неапол и известното крайбрежие.

Clos Maggiore, Лондон, Англия
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Floressence Flowers (@floressenceflowers)

Възхваляван като най-романтичния ресторант в града (а постоянно и в света), тук като че ли влизате в различен свят. Сенници от цвят на череша украсяват таваните в трапезарията и зимната градина, която също има прибиращ се покрив за летни вечери навън. Храната - актуален взор върху класическата френска кухня, е също толкоз елегантна.

Alchemist, Копенхаген, Дания

Разположен в някогашен склад в Копенхаген, ресторантът е приятност за сетивата. Заведението без прозорци е изцяло изолирано откъм естествена светлина, а дегустационното меню от 50 блюда се сервира в нещо, което може да се дефинира като футуристичен планетариум с големия си купол от 2043 кв. м.

Потапящите проекции показват всичко - от подводен свят с плаващи медузи до северното зарево и космоса, а съдовете от ядлива пластмаса засягат необятно обсъждани проблеми.

Botànic, Майорка, Испания
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Matthew Williamson (@matthewwilliamson)

Разположен в хотел Can Bordoy Grand House & Garden, Botànic се намира в имение от 16 век, превърнато в бутиков хотел. Ресторантът има бръшлян, пълзящ по стените му, кафези за птици, висящи от таваните, и особен фон от царствени нюанси на култивиран чай, ружа и синьо.

Много от съставките, които се сервират тук, се отглеждат в градината на основния готвач, само че главното меню на растителна основа крие няколко изненади и за месоядните – като мариновано иберийско свинско и червени скариди.

Golden Phoenix, Берлин, Германия
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Golden Phoenix Berlin (@goldenphoenixberlin)

Това елегантно заведение в Берлин съблазнява с наситеночервени стени, плюшени дивани и златни акценти. Пресъздаващ атмосферата от 20-те години на предишния век, Golden Phoenix се намира в хотел Provocateur и неговият готвач Дюк Нго сервира примамлива композиция от това, което ресторантът назовава „ френско-китайски кулинарни творения “.

Парижките кабарета служат като ентусиазъм за интимната и уютна атмосфера, основана от холандския интериорен дизайнер Саар Зафрир, приключена с тънко осветяване.

Jules Verne, Париж, Франция
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Le Jules Verne (@lejulesverneparis)

Разположен на второто равнище на Айфеловата кула в Париж, това е може би най-спиращият дъха ресторант в града. С панорама към френската столица на 125 м над земята, това място не е известно просто поради неповторимото си местонахождение. Ресторантът получи звезда Мишлен за 2021 година поради „ деликатната, безупречно приготвена храна “.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР