Макар че телефоните и високоговорителите информираха жителите на японския остров

...
Макар че телефоните и високоговорителите информираха жителите на японския остров
Коментари Харесай

„Независимая газета“: Изстреляната от КНДР ракета е в отговор на ученията между Вашингтон и Сеул

Макар че телефоните и високоговорителите осведомиха жителите на японския остров Хокайдо за заплахата, военни не се пробваха да унищожат севернокорейската ракета, написа съветският вестник „ Независимая газета “, представена от Фокус. Министър-председателят на страната Шиндзо Абе дефинира изстреляната ракета като невиждана опасност и в диалог с американския президент Доналд Тръмп получи неговата поддръжка. Но защото ракетата не летеше в посока на Съединени американски щати, то Тръмп щеше наподобява като агресор, в случай че подреди започване на военни дейности. Според специалист изстрелването на ракетата е бил отговорът на Пхенян против ученията сред Вашингтон и Сеул.

Това е първата севернокорейска ракета, която минава над Япония от 2009г. насам. Тогава Пхенян предизвести за своите дейности, само че този път нямаше такова съобщение. Жителите на Хокайдо бяха призовани да се изтеглят.

Министърът на защитата на Япония Ицунори Онодера означи, че е нямало опасност и по тази причина военните не са унищожили ракетата. В последна сметка летателният уред падна в Тихия океан. Той дори не беше ориентиран против американската тихоокеанска територия Гуам, въпреки че скоро водачът на Северна Корея Ким Чен Ун заяви, че учи такива благоприятни условия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР