Макар че сме едва в началото на юли, новата учебна

...
Макар че сме едва в началото на юли, новата учебна
Коментари Харесай

Изкуствен интелект вече преподава на студентите в Харвард

Макар че сме едвам при започване на юли, новата образователна година е тъкмо зад хоризонта. С напълно нова група младежи, които се готвят да заминат за четирите си години в университет, едно от най-хубавите учебни заведения в Съединени американски щати разгласи, че нещата ще се трансформират по фрапантен метод.

Според студентския вестник на учебното заведение „ The Harvard Crimson “, Харвардският университет ще тества преподаване посредством изкуствен интелект.

Студентите, които са се записали за началния курс по програмиране на влиятелния университет - CS50, може би ще бъдат шокирани да схванат, че няма да има човек, който да води занятията им, а вместо това ще им преподава инструктор… с изкуствен интелект.

Професорът по CS50 Дейвид Малан съобщи, че крайната цел е да се реализира съответствие 1:1 преподавател/студент, тъй че студентите да разполагат с нужната им помощ, когато се окажат в усложнение.

Софтуерът, който стои зад новите роботи-мастъри на учениците, е не различен, а моделите GPT 3.5 и GPT4, като университетът дава обещание да продължи да навлиза в региона на технологиите, с цел да даде на своите участници най-новите софтуерни нововъведения, които изкуственият разсъдък може да предложи.

И макар че моделите на GPT не са безпогрешни, университетът е подготвен да рискува и да види по какъв начин ще се оправи заместването на човешки преподавател.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР