Макар че предложението ще осигури безопасен изход за лидерите на

...
Макар че предложението ще осигури безопасен изход за лидерите на
Коментари Харесай

Израел: Лидерите на Хамас да напуснат Газа като част от споразумение за прекратяване на огъня

Макар че предлагането ще обезпечи безвреден излаз за водачите на придвижването, лишаването на линията Газа от нейните ръководители може да отслаби контрола на " Хамас " над района и да разреши на Израел да продължи да следи висшите представители в чужбина, показва американската медия.

Си Ен Ен отбелязва, че през четирите месеца на спора Израел не е съумял да залови или убие нито един върховен представител на " Хамас " в линията Газа. Лидерите на групировката се намират в Катар, Ливан и на други места отвън палестинските територии, прецизира телевизионният канал.

Американската новинарска телевизия разяснява, че сходно предложение е било обсъждано най-малко два пъти през последните седмици, само че е малко евентуално " Хамас " да се съгласи на такива условия.

Израелската инвазия в линията Газа нощес продължи с обстрел на град Хан Юнис в южната част на анклава, което принуди хиляди палестинци да избягат още по-на юг, съобщи Асошиейтед прес.

Палестинците си проправяха път пешком по крайбрежната автомагистрала и зад тях се стелеше пушек от града, до момента в който други товареха одеяла и движимости в коли или каруци.

Войната е довела до разселването на към 85% от довоенното население на Газа, възлизащо на 2,3 милиона поданици, а всеки четвърти от тях гладува, твърди Организация на обединените нации, представена от Българска телеграфна агенция.

Министерството на здравеопазването на Газа твърди, че повече от 25 000 палестинци са починали в спора, който стартира, когато бойци на " Хамас " от Газа нападнаха Южен Израел на 7 октомври, убивайки към 1200 души и вземайки към 250 заложници.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху даде обещание да продължи офанзивата до " цялостна победа " над " Хамас " и да върне към 100 заложници, които към момента са държани в Газа.

Той обаче е подложен на все по-силен напън от страна на роднините на заложниците, показва АП. Те ускориха митингите си с искане държавното управление на Нетаняху да подписа договорка с " Хамас ", с цел да бъдат освободени техните близки. Снощи родственици на заложниците прекъснаха съвещанието на комисия в израелския парламент, скандирайки: " Няма да седите тук, до момента в който те умират там! ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР