Макар че Денят на влюбените може да не е известен

...
Макар че Денят на влюбените може да не е известен
Коментари Харесай

За Свети Валентин: През въздушното пространство на САЩ са преминали милиони стръкове цветя

Макар че Денят на влюбените може да не е прочут като най-натовареното време за пътешестване със аероплан , той е доста претрупан на интернационалното летище в Маями , където доста от свежите рязани цветя в страната идват от Южна Америка, оповестява „ Асошиейтед прес “.

По данни на американската митническа и гранична полиция към 90% от розите и прясно отрязаните цветя, които се продават за Свети Валентин в Съединените щати, идват през Маями. Те идват със стотици полети в Маями, с цел да стигнат до цветарските магазини и супермаркетите в Съединени американски щати и Канада . Това се равнява на към 18 000 тона цветя , които минават през Маями.

„ През този сезон транспортирахме към 460 милиона цветя от Еквадор и Колумбия “ , съобщи Диого Елиас, старши вицепрезидент на Avianca Cargo, в понеделник по време на конференция в Маями.

Сред най-изнасяните цветя през този сезон от самолетната компания са рози и карамфили от Богота ; помпони , хортензии и хризантеми от Меделин; и рози , карамфили и гипсофили (мишорка) от Кито, се споделя в изказване на Avianca. Елиас посочи:

„ Сезонът на Свети Валентин в действителност стартира в средата на януари и завършва в сряда. През този триседмичен интервал цветята са пристигнали в Маями с към 300 полета. “

И тук се намесват експертите по селско стопанство от Митническата и гранична отбрана на Съединени американски щати. На летището те ревизират сноповете с цветя, с цел да предотвратят навлизането в страната на евентуално рискови растения, вредители и заболявания по непознатите животни. Тяхната задача е да се уверят, че импортираните цветя не съдържат екзотични вредители и непознати заболявания по животните, които са предизвикали стопански и екологични загуби в размер на 120 милиарда $ годишно в Съединените щати, споделя Дани Алонсо, шеф на пристанището на летището.

Това е голямо начинание.

До 8 февруари експертите по селско стопанство са обработили към 832 милиона стръка отсечен цвят , инспектирали са 75 000 кутии с проби от отсечен цвят и са прихванали 1100 вредители по растенията, посочи той. По същото време на предходната година експертите са обработили повече от 861 млн. стръка цветя , вследствие на което са прихванати 932 растителни вредители . Алонсо акцентира:

„ Това е един от най-взискателните интервали от годината за нашите чиновници тук. “

А откакто свърши треската към Свети Валентин , всички участници могат да си поемат мирис, преди да стартира планирането на идващия огромен ден на цветята в Съединени американски щати – Деня на майката през май.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР