Макао от днес е в първия си локдаун от началото

...
Макао от днес е в първия си локдаун от началото
Коментари Харесай

Едноседмичен локдаун в...

Макао от през днешния ден е в първия си локдаун от началото на пандемията, с цел да спре най-тежката вълна на разпространяване на ковид досега, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Мярката бе въведена за една седмица от управляващите в китайския специфичен административен регион след откриването на над 1500 случая на ковид през последните три седмици макар всеобщото тестване. Казината в Макао са затворени. В резултат акциите на шестте водещи групи от хазартния бранш изгубиха сред 6 и 9 % от цената си при започване на търговията през днешния ден.

Локдаунът поставя завършек на съглашението сред локалните управляващи и казината. То предвиждаше, че ще бъдат затваряни единствено тези казина, където са били открити случаи на COVID-19. Макао е единственият китайски град, където казина имат позволение да работят. Пандемията обаче засегна тежко региона, възприел тактика за " нула Коронавирус ", сходна на прилаганата от Пекин.

От през днешния ден локалните поданици имат правото да излизат от домовете си единствено с цел да купуват артикули от първа нужда и с цел да се подлагат на проби. Нарушителите може да бъдат осъдени с до две години затвор. Някои публични услуги и магазини, като супермаркетите и аптеките, не престават да работят. Само хората, притежаващи особено позволение или " зелен код ", показващ, че не съставляват сериозна опасност за публичното здраве, ще имат право да употребяват публичния превоз. Китай употребява мобилни приложения, с цел да следи придвижването на хората и епидемиологичните огнища, отбелязва Агенция Франс Прес.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР