Макалън, Тексас — Администрацията на Байдън обяви, че се отменя

...
Макалън, Тексас — Администрацията на Байдън обяви, че се отменя
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън разчиства пътя за изграждането на гранична стена в Южен Тексас

Макалън, Тексас — Администрацията на Байдън разгласи, че се анулира от 26 федерални закона в Южен Тексас, с цел да разреши построяването на гранична стена в сряда, отбелязвайки първото потребление на администрацията на необятна изпълнителна власт мощ, употребена постоянно по време на президентството на Тръмп.

Министерството на вътрешната сигурност разгласява известието във Федералния указател на Съединени американски щати с малко детайлности, очертаващи строителството в окръг Стар, Тексас, което е част от натоварения бранш на граничния патрул „ високо незаконно влизане “. Според държавни данни към 245 000 противозаконни влизания са регистрирани до момента през тази фискална година в бранша на долината Рио Гранде, който включва 21 окръга.

„ Понастоящем има остра и незабавна нужда от създаване на физически бариери и пътища наоколо до границата на Съединените щати, с цел да се предотврати нелегално влизане в Съединените щати в регионите на плана, “ Алехандро Майоркас, секретарят на DHS, се показва в известието.

нарастване на мигрантите, влизащи през южната граница през последните месеци, в това число хиляди, които влязоха в Съединени американски щати през Ийгъл Пас в края на септември.

„ Граничната стена е решение от 14-ти век на проблем от 21-ви век. Тя няма да укрепи граничната сигурност в окръг Стар “, сподели представителят на Съединени американски щати Хенри Куелар в изказване. „ Продължавам да се опълчвам на разточителното харчене на долари на данъкоплатците за неефективна гранична стена. “

Политическите бранители на граничната стена споделиха, че освобождението би трябвало да се употребява като стартова площадка за смяна в политиката.

„ След години на отказване, че граничната стена и други физически бариери са ефикасни, известието на DHS съставлява коренна смяна в мисленето на администрацията: Сигурната стена е ефикасен инструмент за поддържане на надзор върху нашите граници, “ Дан Стайн, президент на Федерацията за американска имиграционна промяна, се споделя в изказване. „ След като направи тази отстъпка, администрацията би трябвало неотложно да стартира построяването на стена през границата, с цел да попречи на незаконния трафик просто да се реалокира към други зони на границата. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР