Макаби (Хайфа) достигна по изключително драматичен начин до групите на

...
Макаби (Хайфа) достигна по изключително драматичен начин до групите на
Коментари Харесай

Макаби влезе в групите на ШЛ след драма в Белград

Макаби (Хайфа) доближи по извънредно трагичен метод до групите на Шампионската лига. Израелският отбор се добра до инфарктро тъждество 2:2 в гостуването си на Цървена звезда, макар че губеше с два гола. Този хикс обаче бе изцяло задоволителен за гостите, които завоюваха с 3:2 първия дуел на собствен терен и с 5:4 общ резултат не престават напред в шампионата.

Срещата стартира чудесно за Цървена звезда. Сърбите преобладаваха на терена и първо нацелиха греда след удар на Канга в 12-ата минута, а по-късно в 27-ата минута стигнаха и до разкриване на резултата. Александър Катай напредна до аутлинията и върна топката към обратно, там бранител на Макаби не се намеси добре и разреши кълбото да попадне в Александър Пешич, който от близко означи за 1:0.

В 43-ата минута резултатът бе подсилен. Домакините направиха страхотна офанзива с по едно допиране, Мирко Иванич бе изведен в наказателното поле и с удар под гредата направи 2:0.

Радостта на " звездашите " обаче бе къса. В добавеното време на първата част при едно центриране от корнер бранител докосна топката с ръка и благодарение на ВАР съдията прегледа обстановката и уточни бялата точка. Милан Борян избави удара на Долев Хазиза, само че при последвалото разиграване Даниел Сундгрен шутира от отдалеченост и изненада канадския пазач за 2:1.

През второто полувреме Макаби стоеше по-добре. Гостите удариха греда в 65-ата минута след изстрел на Пиер Корну.

Голямата драма обаче пристигна в последната минута на постоянното време. Тогава топката бе центрирана остро от фаул и Милан Павков в опит да я почисти я насочи в личната си врата за 2:2.

Така Макаби (Хайфа) ликува след последния съдийски сигнал, като ще играе в групите на Шампионската лига. Разочарованието остана за Цървена звезда, като сърбите отиват в групите на Лига Европа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР