Мажоритарният вот доведе до словесен сблъсък между ГЕРБ и „Има

Мажоритарният вот доведе до словесен сблъсък между ГЕРБ и „Има ...

Словесен сблъсък между ГЕРБ и „Има такъв народ“ заради мажоритарния вот


Мажоритарният вот доведе до словесен сблъсък между ГЕРБ и „Има такъв народ“. От най-голямата парламентарна група са готови да внесат предложения за промени в Изборния кодекс. От формацията на Слави Трифонов смятат да изчакат.

Лидерът на "Има такъв народ" се обърна към ГЕРБ през профила си в социалните мрежи и попита защо ГЕРБ сега внасят предложенията за промени в избирателната система.

По думите му, и от "Има такъв народ" ще внесат промените, но в един "сигурен, спокоен и уверен парламент".

От парламентарната група на ГЕРБ-СДС припомниха, че са внасяли и преди подобни законови промени и то след референдума, иницииран от Слави Трифонов и негови съмишленици.

„Колеги, може спокойно да прочетете какво е написал Слави Трифонов днеска, там е толкова ясно, предполагам, че сте достатъчно умни, може да съобразите какво ви е казал. Между другото, честита оставка най-накрая на мутрата“, каза Тошко Йорданов, председател на ПГ на „Има такъв народ“.

„Напомням на партията и парламентарната група на „Има такъв народ“, че заедно с ГЕРБ ние имаме 126 гласа и никакви мотиви, че те нямат мнозинство в този парламент или подкрепа, не могат да бъдат разумни с това да оттеглят предложението, на което беше построена кампанията им за влизане в Народното събрание", заяви Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Източник: btvnovinite.bg