Мажоритарният собственик на ''Левски'' Наско Сираков сподели, че клубът все

...
Мажоритарният собственик на ''Левски'' Наско Сираков сподели, че клубът все
Коментари Харесай

Във време на криза: Сираков моли Бойко Борисов за държавно финансиране

Мажоритарният притежател на ''Левски'' Наско Сираков показа, че клубът към момента не се е избавил от банкрут. Той призна, че " сините " не престават да се борят за оцеляването си, като добави, че столичани започват всеки месец със отговорности от 280 хиляди лв. към Националната организация по приходите.

Пред Валентин Грънчаров в предаването " Игра в центъра " на Palms Bet, което се излъчва във Facebook, Сираков разяснява финансовата обстановка в клуба, подготовката на отбора, както и трансферната политика. Той също по този начин разкри, че Левски е изпратил писмо до министър-председателя Бойко Борисов с молба страната да поддържа клуба в построяването на козирка и бранш " А " на стадион " Георги Аспарухов ".

" Истината е, че ''Левски'' продължава да боледува, най-много финансово. Стараем се, стискаме зъби и продължаваме. Днес посрещнахме тима, мисля, че направиха добра подготовка. Треньорът е удовлетворен. На първо място е ''Левски'' да оцелее. По никакъв метод не можем да кажем, че сме се избавили и ни предстоят доста щастливи мигове. Всеки Божи ден продължаваме да се борим, с цел да оцелеем. ''Левски'' ще прекара този интервал. Това е натрупвано през годините, само че се надяваме да дочакаме по-добри времена. Най-вече с помощта на последователите ''Левски'' съумя да оцелее. Това бе сламката, за която клубът се хвана, с цел да оцелее. Водата бе почнала да влиза в устата на клуба ", споделя Сираков, представен от dsport.

" Ако си мислим, че с помощта на няколко контракта ''Левски'' се е избавил - не е по този начин. ''Левски'' стартира всеки месец с 280 хиляди лв. отговорности към Национална агенция за приходите. Отделно е насъбраното през годините. Миналият месец платихме 158 хиляди евро на Рен наказателна клауза за техен състезател, защото ни бяха спрели картотекирането на нови играчи. ''Левски'' би трябвало да почисти тинята, насъбрана през годините. Трябва малко-по малко да погасим отговорностите. Левски се трансформира в синоним за неучтивост през годините. Продължаваме да страдаме от това нещо. Хората не имат вяра, че като вършат бизнес с ''Левски'' ще си получат парите. Трябва това да оправим ", споделя той.

" Всеки един притежател на ''Левски'', който е бил през годините, е правил всичко в името на триумфа. Доколко това е било вярно и са успявали, е различен въпрос. Никой не би трябвало да мисли, че който е управлявал клуба, го е правил просто, с цел да мине времето'', счита мощният човек на ''Герена''.

" Бяхме стигнали до там да изискуем на треньорите от ДЮШ, администрацията и футболисти сред четири и шест заплати. Успяхме да ограничим това нещо. В ''Левски'' няма финансови секрети. От 2 юни до септември в клуба бяха влезнали 240 хиляди лв. от спонсори. Това е смъртоносно за клуб като ''Левски''. Новите спонсорски контракти ни дадоха опция да дишаме умерено за няколко месеца. Не сме спирали да работим за намирането на нови спонсори'', акцентира легендата на ''сините''.

" Доволен съм от свършеното в подготовката. Работим по намирането на нов изпълнителен шеф. Мисля, че той и треньорът са най-важните фигури в един клуб. Засега не е допустимо Константин Баждеков да се завърне на поста изпълнителен шеф. Работата е извънредно сложна и тежка. Павел Колев още преди няколко месеца искаше да напуща. Убедихме го да остане до Нова година и той се съгласи, за което му благодаря'', признава Наско Сираков.

" Проблемът с Петър Хубчев и щаба му стои, скоро ще го решим. Проблемът е обвързван с към 1 милиона лв.. ''Левски'' ще получи лиценз за новото състезание. Финансовите усложнения няма да приключат за няколко месеца. На този стадий по този начин стоят нещата'', споделя именитият нападател на ''Левски''.

" Г-н Спас Русев спомага на клуба да решим казуса с Виваком. Дължим на Божков повече от шест милиона лв. - уповавам се да не ги изиска. Имаме разсрочени отговорности за 5 години към Главболгарстрой, имаме отговорности и към Националната лотария ", признава притежателят на столичния гранд.

" Работим по продажбата на други играчи. Заплатите на Паулиньо, Робърта и Насиру образуваха 30% от фонд работна заплата в клуба. За мен най-важното е оцеляването на ''Левски''. Славиша Стоянович се отзова в доста сложен миг, опитваме да осъществим неговите стремежи, само че най-важното е оцеляването на клуба. Такъв е моментът за ''Левски'' - всеки би трябвало да прави жертви ", споделя още Сираков.

" Ще има нов футболист, сигурно. Няма състезател, който да е бил спуснат с парашут. Няма по какъв начин да бъде взет футболист без решението на треньора. Всеки един пристигнал състезател е с експлицитното искане на Стоянович. Ще приказваме с треньора и ще решим има ли играчи за продажба, такива за привличане'', разкрива той.

" Клубът продължава да страда и да подписва съглашения с някогашните футболисти с дълги контракти. Докато ''Левски'' не си стъпи на краката ще се подписват краткосрочни контракти. Това се изяснява на всички, които идват. Братя Цоневи все едно са подписали нов контракт. Те са фантастични деца, които желая да останат в клуба ", споделя още именитият за ''Левски'' футболист и началник.

" До юни месец насъбраните отговорности са над 5,5 милиона лв.. Оттогава до момента са влезнали 4 млн. Математиката е елементарна просвета. Далеч сме от спасението. Представянето ни напролет ще е доста по-добро от есента. Кризата се отрази доста тежко на ''Левски''. Тя пристигна в най-лошия миг за клуба. Ние сме най-засегнати, че мачовете се играят пред празни трибуни. Публиката на ''Левски'' е печелила доста мачове ", четка той ''сините'' последователи.

" Който желае да си тръгне от ''Левски'' - прав му път. Всеки си е избрал своя път. Школата действа доста добре, това е единственото място, на което не съм си разрешил да понижа бюджета. Това е мястото, което ще ни се отплати за грижите и търпението. Школата на ''Левски'' се възражда. Всички отбори са преди всичко в класирането и са в елиминациите за Купата. Има деца, които занапред ще влизат в първия тим. Това е задачата на школата. През пролетния полусезон ще покажем тези деца в някои мачове. Това е пътят на клуб като ''Левски'' - да основава лични фрагменти ", споделя своето виждане Сираков.

" През лятото приказвах с министър-председателя за завършването на стадиона. Пуснахме молба страната да помогне. " А " бранш не е приключен и има течове при всеки дъжд. Не считам, че ''Левски'' заслужава по-малко от Ботев Пд или Локо Пд. Не мога да се примиря, че в ''Левски'' има нещо незавършено. Моля министър-председателя да загаси и този пожар - сумата не е толкоз огромна, с цел да не можем да си приключим козирката и бранша ", зове легендата.

" Очаквам в идващите месец-два да имаме извънредно богат набор от артикули, които да пуснем във почитател магазина. Тази година ще надхвърлим 1 милион доходи от магазина. Мобилното приложение е бъдещето. Има голям капацитет. Идеята за членските карти бе моя концепция - повдигнах въпроса още в първия си ден отпред на ''Левски''. Павел Колев и екипът свършиха страхотна работа за няколко месеца. Кампанията можеше да е доста по-добра, само че пандемията изигра неприятна роля. Когато свърши пандемията ще мина през всички обитаеми места ", кани се той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР