Мажоритарният акционер във Варвара термал вилидж“ АДСИЦ - Глобал Солар“

...
Мажоритарният акционер във Варвара термал вилидж“ АДСИЦ - Глобал Солар“
Коментари Харесай

Търговата оферта за „Варвара термал вилидж“ падна до 1.48 лв. на акция

Мажоритарният акционер във „ Варвара термал вилидж “ АДСИЦ - „ Глобал Солар “ ЕООД - София, е понижил цената на една акция в новото поправено търгово предложение към останалите акционери. Това оповестиха от сдружението. То е едно от най-младите сдружения с бранша на нидвижимите парцели, като през последните три години не е генерирало облага.

Припомняме, че в края на януари Комисията за финансов контрол издаде краткотрайна възбрана за издание на търгово предложение от „ Глобал Солар “ ЕООД за закупуване посредством капиталов медиатор „ Карол “ АД на 750 000 броя елементарни, безналични акции (30%) от капитала на „ Варвара термал вилидж “ АДСИЦ от останалите акционери на сдружението.

В първата оферта цената беше 1.75 лв. на акция.

Мажоритарният акционер не планува да трансформира главната активност на компанията и не има намерение да изиска отписване на „ Варвара термал вилидж “ от регистъра на обществените сдружения. Няма да се трансформира финансовата тактика на сдружението, да се прави превръщане или преустановяване. Възможно е да се извършат промени в капитала на “Варвара термал вилидж ” в посока на нарастването му.

„ Варвара термал вилидж “ е лицензирано за осъществяване на активност като сдружение със специфична капиталова цел, което ще влага парични средства в недвижими парцели. То ще оперира само и единствено в бранша на недвижимите парцели, като има намерение да се нарежда извънредно и единствено на българския пазар. Плановете му са да придобива главно аграрни поземлени парцели. Те ще съставляват 100% от всички активи на този начален стадий от съществуването на сдружението. На идващ стадий то има намерение да влага в парцели наоколо до минерални извори и свързани с балнеология, които да развива във ваканционни парцели.

Стратегическият проект на търговия предложител за „ Варвара термал вилидж “ планува увеличение на вложенията на сдружението в поземлени парцели в региона на с. Елешница, Разлог. Те ще бъдат урегулирани, а след смяната на предназначението им в земи за строителство, проектите са да се изградят вилни здания, както и вероятно придобиване на парцели в други региони на страната.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР