Мъжкият волейболен отбор на „Левски София” ще може да ползва

...
Мъжкият волейболен отбор на „Левски София” ще може да ползва
Коментари Харесай

Левски ще започне сезон 2019/2020 в новата зала

Мъжкият волейболен тим на „ Левски София” ще може да употребява своя зала още от началото на сезон 2019/2020. Това дадоха обещание от строителната компанията G. P. Group, която проектира и построява новото оборудване. Зала „ София Парк” се намира в границите на комплекса Garitage Park до местността „ Витошки Камбани”. Първоначалните упования бяха тя да бъде приключена през ноември 2019 година, само че през днешния ден се получи увещание, че това ще стане по-рано.
 Волейболен клуб Левски стартира градеж на новата си зала @@@
„ Обещаваме, че „ Левски” ще може да изиграе още първия се мач за сезона в новата зала. Благодарим за доверието на вложителите, няма да ги разочароваме”, съобщи сподели инж. Константин Йовчев проектов началник в G. P. Group, основен реализатор на плана Garitage Park.
 Волейболен клуб Левски стартира градеж на новата си зала @@@
Днес бе маркирано публично началото на построяването на оборудването, което ще бъде с потенциал от 1700 седящи места. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев почете събитието и поздрави вложителите за това, че са намерили метод в границите на модерния бизнес и жилищен комплекс да построят и зала.

„ Много съм благополучен, че бях поканен да посетя този страховит обект. За мен е извънредно значимо е, че е открито място за такова прелестно спортно оборудване. То ще бъде дом несамо за волейбол, само че и доста други спортове. Това ще даде опция на доста софиянци да практикуват обичаните си спортове. Откакто завърши спортната си кариера Владо Николов се захвана с построяването на школи в разнообразни градове и аз постоянно съм му се възхищавал за старанието да разпространява още най-успешния ни групов спорт. Затова и страната финансира семейството на европейски и международни шампионати, с цел да се възпламенят повече деца по този спорт. Благодаря особено и на Давид Давидов и Атанас Гаров за куража да създадат такава инвестиция в такова оборудване. Много пъти съм казвал, че страната няма по какъв начин сама да се оправи със градежа на спортна инфраструктурата. Пожелавам на „ Левски” да стане същинска марка и да стане притежател на полезностите, които техният бранд изповядва, с цел да върне най-малко част от вложенията. Надявам се скоро да се откри сходно решение и за ЦСКА, с цел да може двата клуба да имат съответна конкуренция”, съобщи Кралев.
 Волейболен клуб Левски стартира градеж на новата си зала @@@

Представители на Столична община също участваха на събитието и показаха поддръжката си към активността на „ Левски София” и неговите сътрудници. Вицепрезидентът на федерацията Любо Ганев също изрече благодарности към вложителите за решението да построят зала.

„ В днешно време доста компании строят, само че извънредно дребен е броят на тези, които строят зали. През последните 10 години в границите на кабинетите на Бойко Борисов бяха издигнати доста уреди, само че постоянно е доста скъпо, когато има такива частни вложения. Пожелавам на „ Левски София” да вдигне доста купи в новата зала и скоро да стане шампион”, сподели легендата на българския волейбол.

Президентът и старши треньор на огромния противник ЦСКА – Александър Попов, също бе измежду поканените и поздрави Владо Николов и сътрудниците му за градежа на залата. Той разкри, че е в извънредно правилни връзки с управлението на „ Левски София” и в границите на шегата си пожела залата, която ще се направи за ЦСКА, да има със 100 места повече.
 Волейболен клуб Левски стартира градеж на новата си зала @@@
„ За мен това е една сбъдната фантазия. Не е загадка, че през последните две години изпитваме съществени компликации в организацията и провеждането на подготвителния развой. През този сезон ползвахме 5 зали чартърен, с цел да можем да осъществим в някаква степен нужната стратегия. Сигурен съм, че с построяването на новата зала нещата ще станат радикално разнообразни. В нея ще има три стадиони за волейбол, а наоколо ще бъде спортно-възстановителния център с фитнес, басейн, сауна и кабинети за физиотерапия. Вярвам, че тогава ще можем да се приготвяме на международно ниво”, уверен е президентът и ментор на „ сините” Владимир Николов.
 Волейболен клуб Левски стартира градеж на новата си зала @@@
Неговите сътрудници в клуба Атанас Гаров и Давид Давидов още веднъж потвърдиха сериозните си планове да подкрепят развиването на волейболния клуб.
 Волейболен клуб Левски стартира градеж на новата си зала @@@
„ Много е хубаво, че можем да споделим този благополучен за нас миг с толкоз доста хора. Радостно е, че тук са и състезателите от обединенията за подрастващи. Както сподели и Атанас, за нас това е доста прочувствен миг. За нас планът се трансформира във ежедневие и към този момент живеем с мисълта за „ Левски”. Мога да ви уверя, че по този начин ще бъде още дълго време. За нас тази инвестиция има смисъл, в случай че успеем да осъществим залата със наличие, да създадем интерес към този спорт. Да запалителен още деца, които да тръгнат по стъпките на Владимир Николов, Любо Ганев и други знаци на волейбола”, призна Давидов.
Гаров пък добави, че в границите на Garitage Park ще бъде построено и огромно интернационално учебно заведение за 500 деца. Неговото създаване ще започва напълно скоро и ще даде окончателният образ на комплекса.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР