Мъжкият волейболен Монтана ще играе на четвъртфиналите в турнира Чалъндж

...
Мъжкият волейболен Монтана ще играе на четвъртфиналите в турнира Чалъндж
Коментари Харесай

Монтана успя, стигна до четвъртфинал в Чалъндж Къп

Мъжкият волейболен Монтана ще играе на четвъртфиналите в шампионата Чалъндж къп, откакто завоюва по този начин нужните им два гейма при гостуването на Фойникас (Сирос).

В среща-реванш от осминафиналите в шампионата за Чалъндж къп гърците завоюваха вкъщи с 3:2 гейма, само че след 3:1 за Монтана в първата среща българите не престават напред. За гърците игра някогашният капитан на Левски Боян Йорданов, който беше най-хубав в техните редици.

За тима на Монтана Аспарух Аспарухов приключи с 14 точки, Кирил Клец- 13, а Златко Кьосев остана с 11. За Фойникас най-резултатен разумно беше Боян Йорданов с 19 точки, а след него остана Фран Петерлин с 13.

В идващия кръг Монтана ще се изправи против турския Малие Пиняго (Анкара), който победи на два пъти беларуския Строител (Минск).

Момчетата на треньора Даниел Пеев отстъпиха гостуването си в Гърция с 2:3 (31:29, 22:25, 25:23, 22:25, 12:15) гейма, само че още в първия демонстрираха, че имат една цел - класирането. След като завоюваха първия и третия гейм изходът на мача беше явен.

След като в първия гейм Монтана на няколко пъти пропусна да вземе гейма, това стана чак при 31:29. Втората част не потегли добре за българите и те изостанаха през цялото време. В решителната трета част още веднъж неприятен старт на нашите, неточности през центъра и неприятно посрещане дадоха задатък от 4 точки за Фойникас. Развръзката пристигна, когато гостите от Монтана изравниха за 22:22 и по-късно завоюваха. Те можеха да вземат и четвъртия, само че след 16:12 предадоха самодейността на домакините, очевидно удовлетворени от класирането напред.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР