Мъжкият вълк от зоопарка в хасковския парк Кенана не е

...
Мъжкият вълк от зоопарка в хасковския парк Кенана не е
Коментари Харесай

Вълк избяга от зоопарка в Хасково

Мъжкият вълк от зоопарка в хасковския парк Кенана не е умрял, а е избягал. Това заяви през днешния ден шефът на общинското дружество „ Екопрогрес “ Щерю Янев, единствено ден, откакто разгласи, че животното е умряло. Той се извини за погрешната информация и съобщи, че е бил измамен от шефа на зоопарка Валентин Ахтаров.

Вълкът фактически в продължение на няколко дни отказвал да се храни и от зоопарка предположили, че е болен, още повече, че бил на пределна възраст – близо 14 години. Дни по-късно обаче гледачът открил, че има пробив в клетката и животното е избягало. От зоопарка предположили, че е умрял някъде в гората, написа Haskovo.info.

Нека хората бъдат деликатни и алармират в случай че видят животното някъде, прикани през днешния ден Щерю Янев. Телефонът на дежурния в общината е 038 664166. Край зоопарка е заложена клетка за улавяне на животното, приготвени са и упойващи стрели, добави той.

Миналата година различен вълк също съумя да избяга от клетка в хасковския зоопарк. Преди това животното беше хванато. След тези два случая ще се потърси административна отговорност от шефа на зоологическата градина. Той от своя страна съобщи, че клетките авансово са огледани от комисия, която е решила, че всичко с тях е наред.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР