Мъжкият тенис в САЩ несъмнено търпи сериозно израстване в последните

...
Мъжкият тенис в САЩ несъмнено търпи сериозно израстване в последните
Коментари Харесай

В сблъсък между шампионите от United Cup: Фриц се справи с Тиафо и е в топ 4 в Акапулко!

Мъжкият тенис в Съединени американски щати безспорно търпи съществено израстване в последните сезони, като триумфите им в Тура значително се базират главно на представянето на първата и втората ракети на " янките " - Тейлър Фриц и Франсис Тиафо. Именно двамата представители на топ 15 имаха основна роля за родината си на старта на 2023-та, когато отборът на Съединени американски щати победи с купата в дебютното издание на новосъздадената отборна конкуренция United Cup.

Впоследствие Фриц съумя да продължи възхода си, като в началото се поздрави с трофея от надпреварата в Делрей Бийч, преди в понеделник да се изкачи до рекордната за себе си позиция на номер 5 в класацията на АТР. Жребият за надпреварата в Акапулко от категория АТР 500 пък изправи точно двамата доста положителни другари в четвъртфинален конфликт посред им, в който първенецът от Индиън Уелс се нуждаеше от час и 34 минути на корта, с цел да надделее над " Биг Фо " - 6:3 6:4. По този метод първата ракета на " янките " се класира за финалната четворка в мексиканския град, където е някогашен подгласник, и в опит да откри място в мача за оценката ще се изправи против различен собствен съотечественик в лицето на полуфиналиста от Аустрелиън Оупън - Томи Пол.

С класирането на Тейлър за полуфиналите в Акапулко също по този начин към този момент е математически доказано, че великият връх на Рафаел Надал за следващи седмици в топ 10 на класацията на АТР ще откри своя край след приключването на Мастърса в Индиън Уелс, когато Матадора ще напусна челната десетка за пръв път от своя пробив в нея на 25 април 2005-а година, а броячът ще спре на 912.

Още през цялото време на дуела Фриц предприе дейности против впечатляващия сервис на международния номер 15, като отстъпваше обратно от главната линия и поради бавния хард корт в Акапулко успяваше да влиза в голям брой разигравания, в които разгръщаше капацитета си в офанзива и очевидно имаше превес. Тактическият проект, който изповядваше първенецът от Индиън Уелс, образно внесе ужас в играта на полуфиналиста от US Open, който стартира все по-необуздано да бърка, при което по-високоранкираният американец осъществя пробив и чрез класата на началния си удар отрази точка за рибрейк, преди да запише откриващия сет против името си.

Стартът на втората част беше желан за международния номер 5, който предугади неколкократно къде Тиафо ще пласира удара си и имаше подготвен отговор, с цел да реализира незабавен брейк. Оттам насетне " Биг Фо ", изправен до стената, хвърли всичките си старания на ретур в опит да навакса пасива си, но Фриц за следващ път беше непробиваем и отстрани възможностите на сънародника си за възобновяване на паритета, при което нямаше усложнения да затвори срещата на лично подаване.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР