Мъжкият ни национален отбор по волейбол допусна трета загуба в

...
Мъжкият ни национален отбор по волейбол допусна трета загуба в
Коментари Харесай

България с трета загуба в Лигата на нациите

Мъжкият ни народен тим по волейбол позволи трета загуба в Лигата на нациите. " Лъвовете " записаха проваляне от домакина Италия с 2:3 (19:25, 25:20, 13:25, 25:23, 13:15)

За " Скуадрата " това е първа победа в тазгодишното издание на шампионата. Българите също имат единствено една победа в четири мача.

Избраниците на селекционера Силвано Пранди стартираха добре в мача в Римини и поведоха с 6:4, само че по-късно домакините отвърнаха с три следващи точки, с което обърнаха развоя - 7:6, а първото техническо спиране пристигна при 8:6 за противника. След него " Скуадра адзура " продължи да господства, да играе до-добре от нашите на обсада и поведе с 10:6, а второто спиране бе при 16:12. До края " лъвовете " направиха съществени неточности на сервис и при посрещането и италианците поведоха с 1:0.



Аспарухов и Парапунов дадога задатък за отбора ни при започване на втория гейм - 5:3, след това при първото техническо спиране преднината ни се усили - 8:5. Неубедителните изяви на домакините ни помогнаха да натрупаме по-солиден задатък и да изравним резултата в геймовете.

Третата част бе доста слаба за националите ни - италианците поведоха с 3:0. Домакините елементарно печелеха точки, а в играта на българите нищо не вървеше. Стигна се до 11:3, като сериозната преднина на противника ни се резервира до края - в последна сметка 25:13 и 2:1 гейма за домакините.

В четвъртата част двата отбора бяха равностойни и си препредаваха водачеството, преди " лъвовете " да поведат с две точки. Те резервираха задатъка си до края и изравниха частите - 2:2.

В тайбрека българите още веднъж изгубиха централизация, най-много при осъществяването на началния удар, което се оказа решаващо за триумфа на домакините - 15:12.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР