Мъжкият ни национален отбор по баскетбол отстъпи пред Турция с

...
Мъжкият ни национален отбор по баскетбол отстъпи пред Турция с
Коментари Харесай

Мъжкият ни национален отбор по баскетбол допусна втора загуба в предварителните олимпийски квалификации

Мъжкият ни народен тим по баскетбол отстъпи пред Турция с 66:104 (13:28, 9:24, 26:29, 18:23) във втория си мач от група С на олимпийския предквалификационен шампионат в зала „ Синан Ерден “ в Истанбул (Турция) и загуби шансове да продължи напред. Това бе второ проваляне за българите, а турците записаха втора победа. С два триумфа от два мача е и съставът на Украйна, който дружно с домакините ще продължи борбата за първото място в предквалификационния шампионат в конкуренцията на първите два тима от другата група D.

В третия си, финален мач в Истанбул, националите ще се изправят против Исландия, който също е с две загуби, във вторник (15 август) от 17:00 часа.

България трябваше да изиграе мача против по-класния и умел съперник в още по-скъсен състав, като натурализираният американец Брандън Йънг, Васил Бачев и Лъчезар Димитров не се появиха на терена. Първите двама пострадаха в първия мач против Украйна, а Димитров не игра пропусна и двата мача досега в Истанбул.

Преди срещата в зала „ Синан Ерден “ бе отдадена респект на легендата на българския баскетбол Атанас Голомеев, който умря в събота, 12 август.

Националите изпитваха усложнения с организацията против по-атлетичните турци, отстъпиха в битката под коша (27-36), направиха по-малко асистенции (19-31) и грешаха повече (14-8), като извършиха единствено пет наказателни удари в срещата, от които вкараха два.

Селекционерът Росен Барчовски избра в титулярния състав против Турция да стартират Деян Карамфилов, Павлин Иванов, Иван Алипиев, Константин Костадинов и Емил Стоилов.

Водени от Кенан Сипахи и Фуркан Коркмаз домакините, които са любимци за продобиване на шампионата, още в средата на първата част започнаха да натрупат преднина, която доближи 15 точки – 28:13 след 10 минути игра.

И през втората четвърт турците имаха ясно предимство, като след тройка на Ерджан Османи за 39:17 подвигнаха разликата над 20 точки пет минути и половина преди почивката. С нова тройка Садък Кабаджа фиксира задатък от 30 точки и крайното за първото полувреме 52:22, а нито един от българските баскетболисти нямаше повече от 4 точки в актива си.

Последва много по-резултатна трета четвърт, Иван Алипиев и Алекс Симеонов се разиграха, само че Турция поддържаше удобна преднина и преди последния интервал водеше с 81:48. Алипиев бе прецизен от далечна отдалеченост за начало на четвъртата част, само че домакините бързо реагираха и разликата се задържа над 30 точки, с цел да стигне до 39 в един миг от дуела.

Алекс Симеонов бе най-резултатен за България с 20 точки, 3 битки и 2 асистенции, а Иван Алипиев се включи с 18 точки, 6 битки и 3 асистенции.

За Турция Фуркан Коркмаз приключи с 14 точки, 3 битки и 3 асистенции, а Алперен Шенгюн се регистрира с 13 точки, 4 битки и 3 асистенции.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР