Мъжкият национален отбор записа изключително важна победа срещу Северна Македония

...
Мъжкият национален отбор записа изключително важна победа срещу Северна Македония
Коментари Харесай

Какви са шансовете на България за бараж за Евро 2024?

Мъжкият народен тим записа извънредно значима победа против Северна Македония в Лигата на нациите, която с изключение на за самочувствие, слагане на завършек на отрицателната наклонност от 2018-а година да нямаме победа като посетител, се оказа значима и поради друга причина. 
Прочетете още
Националите оставиха живи възможностите си за бараж за Евро 2024 от Лигата на нациите, откакто приключиха на второто място в групата след триумфа над Северна Македония. На сходен бараж България може да играе в случай че не успее да се класира през естествените квалификации. Припомняме, че националите са в извънредно черна серия от 18 години без огромен футболен конгрес, а в случай че пропуснем и Евро 2024 годините ще станат 20. За последно " лъвовете " се класираха на огромен футболен конгрес през 2004г. на Европейското в Португалия.

Кога са квалификациите? 

Европейското през 2024г. ще бъде в Германия, а жребият за квалификациите ще бъде на 9 октомври. Тогава ще станат и всички групи в квалификациите, а за шампионата ще се класират непосредствено първите два тима във всяка от 10 групи. Общо 20 отбора ще си обезпечат място на шампионата от квалификациите. 

При крах в тях може да разчитаме на бараж

Ако не успеем да се класираме в групата си на първо или второ място и да си осигурим директна виза за Германия националите ще имат късмет да вземат участие на бараж, само че при избрани условия. На този стадий баражът не е сигурен и ще би трябвало да разчитаме най-малко три отбора, които са приключили преди нас в Лига С да се класират непосредствено за Европейското. Пред нас са тимовете на Гърция, Турция, Грузия, Казахстан, Азербайджан, Люксембург и Косово. За страдание националите приключиха на последното място от вторите тимове, откакто и през вчерашния ден Косово си усъвършенства головата разлика в мач против Кипър и съумя да ни мине. В момента от всички тимове България е на 38-то място в крайното класиране на Лигата на нациите, само че в Лига С би трябвало четири тима да вземат участие в баражите, което ни оставя някакви шансове за бараж. 

Какво съставлява баражът? 

Ако успеем да се класираме за бараж националите ще би трябвало да изиграят два мача, с цел да се класират на Европейското състезание. Мачовете обаче могат да бъдат и против тимове, които са взели участие в по-горните лиги - А и В. Първо се играе полуфинал, а хазаин е първият изтеглен тим. Мачът е на директна елиминация и в случай че няма победител в постоянното време следват продължения, а в случай че и след тях няма победител следват дузпи. Финалът също е в един мач на директна елиминация, а хазаин отново е първият изтеглен тим в жребия. 

Последният път на бараж

В първото издание на Лигата на нациите през 2018-2020 България доближи до бараж за класиране на Евро 2020. Заради коронавирусът баражът се игра през октомври 2020г. Националите бяха домакини на Унгария, само че отпаднаха след 1:3, а след това унгарците завоюваха и финала против Исландия и се класираха на Европейското. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР