Мъжкият национален отбор получи огромна доза самочувствие след успеха с

...
Мъжкият национален отбор получи огромна доза самочувствие след успеха с
Коментари Харесай

Пламен Констастинов след 3:2 над „кариоките“ във Варна: Да биеш Бразилия и на табла е престижно

Мъжкият народен тим получи голяма доза самочувствие след триумфа с 3:2 (22, -19, 15, -18, 12) над Бразилия в последния мач от варненския шампионат от Лигата на нациите. Така „ лъвовете “ към този момент имат 5 победи и 7 загуби, което ги слага на 12-ото място в класирането преди последния уикенд.

„ Бразилия и на табла да ги биеш е влиятелно – съобщи селекционерът Пламен Константинов. – Такъв триумф постоянно дава самочувствие. Отборът ни е с доста промени и има потребност да се настрои, да играе дружно и да стартира отборна игра. Жалко че няма да запазим до края този състав, само че не желая да потроша по-опитните състезатели. “

Този уикенд е шампионатът в Иран, където България ще мери сили с Германия, Южна Корея и домакините. От състава отпадат контузените Георги Братоев и Тодор Скримов, а на тяхно място ще пътуват Добромир Димитров и Димитър Маринков. Капитанът Виктор Йосифов ще отстъпи мястото си на Илия Петков, а вместо либерото Теодор Салпаров в отбора влиза Петър Каракашев.

Розалин Пенчев беше с главен принос за успеха в тайбрека против Бразилия. След мача стана ясно, че посрещачът продължава кариерата си точно в Страната на кафето – в „ СЕСК “ (Рио де Жанейро).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР