Мъжкият национален отбор по баскетбол на България оглави група J

...
Мъжкият национален отбор по баскетбол на България оглави група J
Коментари Харесай

Баскетболистите оглавиха групата си в евроквалификациите

Мъжкият народен тим по баскетбол на България оглави група J от третия стадий на предварителните европейски квалификации. Това стана след домашен триумф против Норвегия с 91:69. С него към този момент имаме актив от 2 победи и 1 загуба, а последната квалификациите е в сряда (20:15 ч. наше време) против Австрия като посетител. При триумф ще се класираме за главната фаза на пресявките за Евробаскет 2025.

Срещата с Норвегия се игра в „ Арена Ботевград “, като преди начало ѝ родната звезда и ново попълнение на Сакраменто Кинг в НБА – Александър Везенков, бе почетен със званието почетен жители на Ботевград.

„ Трикольорите “ имаха да си връщат на днешния си противник поради загубата като посетител в първия кръг. Този път селекцията на Росен Барчовски не остави никакво подозрение кой би трябвало да завоюва.

България влезе в мача със самочувствие и поведе с 15:4. Гостите съумяха леко да понижат разликата, само че отстъпиха с 14:20. Втората част имаше отново добра наша серия, която ни откъсна при 35:19 и макар че съперника понижи до 7 точки, разликата отново стана двуцифрена за почивката  – 50:34.

През второто полувреме водехме даже с 23 точки, а в последната четвърт нямаше никакво разпределяне в редиците ни.

Барчовски пусна в игра всички свои баскетболисти. Най-резултатен бе Константин Костадинов с 19 точки и 9 битки. 18 точки има Иван Алипиев, с 12 е Павлин Иванов, а с 13 асистенции се отличи Коди Милър-Макинтайър.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР