Мъжкият национален отбор на България продължава негативната си серия, като

...
Мъжкият национален отбор на България продължава негативната си серия, като
Коментари Харесай

Волейболистите ни паднаха и от Русия

Мъжкият народен тим на България продължава отрицателната си серия, като записа втора поредна загуба на шампионата в Куияба (Бразилия) от четвъртия уикенд във Волейболната лига на нациите.

Състезателите ни, водени от Силвано Пранди означиха проваляне от Русия с 0:3 (20:25, 20:25, 21:25) във втория си мач в група 16, който се игра в в зала “Аецин Токантинс " в Куяба.

Така родните представители към този момент са с осма загуба в международната конкуренция, като не престават да са на 12-о място във краткотрайното общо класиране с 3 победи и 8 точки. Тимът на Русия на трето място с 9 победи, 2 загуби и 26 точки.

Селекционерът Силвано Пранди заложи на следния състав: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Розалин Пенчев, Мартин Атанасов, Красимир Георгиев, Светослав Гоцев - Владислав Иванов-либеро.



Руснаците имаха водеща роля на терена в първите две елементи на мача. “Лъвовете “ се опитваха да противодействат, само че силите им стигаха единствено да бъдат близо до, противника. След техническите спирания Русия наложи волята си и поведе с 2:0 гейма.

В третата част националите ни демонстрираха повече благоприятни условия и на собствен ред подеха самодейността, като поведоха с 10:6. За страдание волейболистите ни, само че не съумяха да запазят темпото. Руснаците последователно стопиха пасива си изравниха играта при 15:15. След отлични изяви на Виктор Полетаев руснаците дръпнаха в резултата, резервираха разликата до дъно и затвориха мача с чиста победа.

Най-резултатен за българския отбор бе Цветан Соколов с 15 точки (1 блок, 1 ас и 52% успеваемост в атака). Мартин Атанасов и Светослав Гоцев приключиха със 7 точки.

Реализатор за успеха на Русия стана Виктор Полетаев с 20 точки (2 блока, 4 аса и 64% успеваемост в атака) за успеха.

В последната си среща на шампионата в Бразилия, „ лъвовете “ излизат против Германия. Мачът е на 24 юни от 00:00 ч
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР