Мъжкият национален отбор на България поведе с 3-0 срещу тима

...
Мъжкият национален отбор на България поведе с 3-0 срещу тима
Коментари Харесай

Убедителна победа класира България напред за Купа Дейвис

Мъжкият народен тим на България поведе с 3-0 против отбора на Парагвай и си обезпечи успеха в минималния формат на мача от плейофите в Световна група II на шампионата за Купа Дейвис. Въпреки това, по регламента на интернационалната федерация по тенис (ITF) ще се изиграе още една среща на сингъл, защото условието е дуелите в Световното отборно състезание да включват най-малко четири обособени мача.

Убедителният триумф на българските тенисисти беше подпечатан в срещата на двойки, с която беше открита програмата в днешния втори ден от дуела в столичната зала "София ". В нея дуетът Александър Донски и Александър Лазаров се наложи над Хуан Борба и Ернандо Ескура с 6-3, 7-5.

Така, нашият тим към момента не е изгубил сет, откакто в първия ден през вчерашния ден Димитър Кузманов победи Ернандо Ескура със 7-6 (5), 6-0, а Александър Лазаров се наложи над Даниел Вайехо с 6-4, 6-1. В протоколния финален сингъл късмет да дебютира за националния тим ще получи най-младото попълнение в състава - 18-годишният Пьотр Нестеров. Негов противник ще бъде първият избор в отбора на гостите - 17-годишният Даниел Вайехо.

Победата изпраща България напред в Световна група II и в края на лятото нашите тенисисти ще играят за място в плейофите на Световна група I през 2023 година Следващият мач на националите ще бъде на 16-17 или 17-18 септември 2022 година, като следва чоп да дефинира противника ни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР