Мъжкият национален отбор на България по волейбол спечели трета победа

...
Мъжкият национален отбор на България по волейбол спечели трета победа
Коментари Харесай

България взе трета победа на олимпийските квалификации

Мъжкият народен тим на България по волейбол завоюва трета победа на олимпийския квалификационен шампионат в Сиан, Китай. Воденият от Пламен Константинов състав надигра безапелационно Мексико с 3:0 (25:23, 25:19, 25:22) гейма. Мачът продължи 1:23 час игра.

Успехът не е задоволителен за класиране на Париж 2024. Вчера и останаха без шансове за едно от първите две места в групата. Само те дават квота за Олимпиадата.

С триумфа против Мексико българският тим взе реванш за загубата от този противник доскоро повече от година на международното състезание в Полша.

Треньорът Пламен Константинов стартира с извънредно млад състав. Титуляр бе 16-годишният разпределител Симеон Николов за сметка на Георги Сеганов. Капитанът Цветан Соколов също започва на пейката, както и Мартин Атанасов.

България потегли колелбиво в мача и губеше с 2:5, само че последователно взе самодейността и завоюва първия гейм с 25:23. В идващите две елементи българският тим доминираше и справедливо взе чист победа след 25:19 във втория и 25:22 в третия гейм. Най-резултатен за България бе.

В последния ден от шампионата на следващия ден България играе против Белгия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР