Мъжкият национален отбор на България по водна топка стартира евроквалификацията

...
Мъжкият национален отбор на България по водна топка стартира евроквалификацията
Коментари Харесай

Националите по водна топка стартират с мач срещу Германия на евроквалификацията в Малта

Мъжкият народен тим на България по водна топка започва евроквалификацията в Малта с мач против Германия. Двубоите са от 23 до 25 юни 2023 година (петък до неделя) на единственото 50-метрово оборудване на острова, което е в границите на Tal-Qroqq Sport Complex в Гзира – квартал на столицата Ла Валета. В групата са още съставите на Украйна и на домакините. За финалите ще се класират първите два тима в групите.

Българският тим пътува на 21 юни (сряда) и се прибира вечерта на 25 юни (неделя). Очаква се отборът да бъде подсилен от сериозна агитка, която към този момент се провежда.

В края на предишния месец националите бяха на едноседмична подготовка в Нови Сад. Там те играха и няколко контролни мача с доста мощния тим на локалния Войводина. Преди това през годината отборът  се събра на два подготвителни лагера в София.

" Много съм удовлетворен от свършеното на лагера – съобщи пред уеб страницата ва БФВТ старши треньорът Павел Цеков. – Сблъскахме се с доста сериозен противник и това беше в действителност значим опит за нашия тим, тъй като това бяха първите здрави мачове на тази групировка. Показахме някои положителни неща, работихме главно върху тактиката, само че е ясно – следва ни още доста, доста работа. Съставът за Малта още не е явен, кой ще пътува ще се разбере по-късно. Предстои ни още един лагер в България преди заминаването. “

Програма на мачовете в Малта (българско време)
23 юни 2023 година
19,30 ч.       Германия – България
20,45 ч.       Малта – Украйна

24 юни 2023 година
19,30 ч.       България – Украйна
20,45 ч.       Малта – Германия

25 юни 2023 година
10,00 ч.       Малта – България1
1,15 ч.       Украйна – Германия

Българският тим ще има две тренировки на басейна в Гзира на 22 юни, както и по една на 23 и 24 юни.

За последно България имаше мъжки народен тим по водна топка през 2017 година Тогава на предквалификацията за европейско състезание, която се игра в Прага, съставът беше воден от Стоян Александров и записа три загуби – от Австрия (7:16), Чехия (6:10) и Швейцария (7:12).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР