Мъжкият национален отбор на България игра силно, но отстъпи с

...
Мъжкият национален отбор на България игра силно, но отстъпи с
Коментари Харесай

България завърши груповата фаза на Евроволей със загуба от Словения, Франция ни чака на осминафинал

 Efbet2023 Horizontal
Мъжкият народен тим на България игра мощно, само че отстъпи с 0:3 гейма на настоящия вицешампион Словения в последния си мач от груповата фаза на Евроволей 2023. В отелните елементи " трикольорите " изгубиха на 29, 22, 30 точки, само че все пак изиграха може би най-хубавия си мач дотук в конкуренцията. Двубоят бе пред цялостните трибуни в Двореца на културата и спорта във Варна. Капитанът на България Цветан Соколов приключи с 23 точки. Александър Николов означи 13, а Мартин Атанасов довабив 12 пункта.

Участието на волейболистите ни в осминафиналите бе обезпечено още преди мача. Те обаче се нуждаеха от най-малко два гейма, с цел да си обезпечат по-лесен поток в идната фаза. Така момчетата на Пламен Константинов приключват на четвърто място в групата с 2 победи, 3 загуби и актив от 6 точки, колкото има и третият Украйна, който е обаче е с по-добро геймово съответствие. На втората позиция остава приятната изненада на шампионата Хърватия с 8 пункта, а на върха, с цялостен актив от 15, е Словения.

Класирането на " лъвовете " обаче значи, че в осминафиналите ще се надигнем против Франция, а дуелът с олимпийския първенец е в петък (8 септември) от 20:30 ч., още веднъж в морската ни столица.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР