Мъжкият жребий за US Open беше изтеглен преди броени минути

...
Мъжкият жребий за US Open беше изтеглен преди броени минути
Коментари Харесай

US Open: Мастърс финалист чака Григор във 2-ри кръг; попадна в една четвъртина с Джокович

Мъжкият чоп за US Open беше изтеглен преди броени минути и Григор Димитров научи своите евентуални противници. Българинът попадна в долната половина на схемата и на старта ще се изправи против тенисист, минал през квалификациите. Във втория кръг пък поставеният под номер девет ще премери сили с един всред Ринки Хиджиката и Алехандро Давидович Фокина.

Григор единствено преди две седмици надделя Хиджиката с 6:1 6:0, до момента в който Давидович Фокина е побеждавал родния ни представител и в двете им срещи, само че те са били извършени на обичаната алена настилка на испанеца. Бързите кортове обаче надалеч не са стихията на някогашния финалист от Мастърса в Монте Карло, който през този сезон напусна топ 50 на света и несъмнено не се намира в най-хубавата си форма, макар че би трябвало да отчетем успеха му в Монреал над Даниил Медведев.

Първият подложен на пътя на Димитров е Себастиан Баез, който също не се слави с положителната си игра на по-бързи настилки и има 3 загуби в последните си 4 мача, като до момента нашата първа ракета в никакъв случай не се е изправял против международния номер 21. 

При вероятно постигане до осминафиналите, то някогашният 1/2-финалист би могъл да срещне Андрей Рубльов, който се намираше в кошмарна форма преди сезона на твърди кортове в Северна Америка, само че в последните седмици наподобява доста по-спокоен на корта и преоткри своята форма, тъй че несъмнено се обрисува да бъде един от скритите любимци в Ню Йорк, имайки поради скорошната му победа над Яник Синер и достигането до финала в Монреал.

Защитаващият първенец Новак Джокович пък е евентуален конкурент за нашия съотечественик на 1/4-финалите, а в същата половина са още Александър Зверев и Каспър Рууд.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР