Мъжкият хокей поднесе една от най-големите изненади на Олимпиадата в

...
Мъжкият хокей поднесе една от най-големите изненади на Олимпиадата в
Коментари Харесай

Изненада: Русия срещу Германия финалисти на хокей

Мъжкият хокей сервира една от най-големите изненади на Олимпиадата в Пьонгчанг. За финала се класираха тимовете на Русия и Германия, които никой не слагаше измежду любимците за купата преди Игрите. Истинска бомба хвърлиха немците, които на полуфиналите победиха досегашния отличник Канада.  Кленовите листа " изгубиха с 3:4 от Бундестима, който преди този момент отстрани и Швеция.

Германия за първи път в историята си ще играе край на Зимни олимпийски игри.  В разногласието за златните медали немците ще спорят с друга обичайната мощ в този спорт - Русия. " Сборная " съкрушиха Чехия с 3:0 в ранния полуфинал.
 
Преди този дуел Германия бе изгубила всичките си 12 мача против Канада на олимпийски игри, а единственият орден за страната е бронз през
1976 година. 
 
" Кленовите листа ", които са носители на 9 трофеи, пък няма да могат да защитят трофеите си от Ванквуър 2010 и Сочи 2014. През 2006-а в Торино те пък отпаднаха от Русия на четвъртфиналите.

Русия победи Чехия с 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) и след 20-годишно спиране още веднъж се класира за олимпийски край по хокей на лед в Пьонгчанг.

Никита Гусев откри резултата в 7:47 минута на втория интервал след отлична асистенция на Павел Дацюк, а 27 секунди по-късно при контраофанзива Иван Телегин засече ужасно подаване на Михаил Григоренко и удвои.

Чехите пробваха да натиснат в последната част, само че руснаците се защитаваха добре, а 21 секунди преди сирената Иля Ковалчук реши всичко с трето попадение на празна врата.

Силен мач за " Сборная " направи вратарят Васили Кошечкин, който отрази всичките 31 удара.

Възпитаниците на Олег Знарок взеха реванш от Чехия за загубата си на финала на Зимните игри в Нагано 1998. Русия завоюва последното си осмо олимпийско злато в хокея в Албервил през 1992 година
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР