Мъжките турнири по тенис в Далас, Доха и Мюнхен ще

...
Мъжките турнири по тенис в Далас, Доха и Мюнхен ще
Коментари Харесай

Турнирите в Доха и Мюнхен ще са с по-висок ранг

Мъжките шампионати по тенис в Далас, Доха и Мюнхен ще претърпят промени през 2025, оповестяват от международния тенис тур, представени от Ройтерс.
До момента те бяха с сан АТП 250, само че след промените ще бъдат с сан АТП 500.

Турнирите от АТП 250 в Атланта, Лион и Нюпорт пък ще бъдат проведени за последно следващата година.

Промените в календара са свързани със тактиката " Една визия " (OneVision), в чиято основа са усъвършенствания на тенис оборудванията и спомагателни обезщетения за състезателите. Допълнителните хонорари ще бъдат в размер на 51.7 милиона щатски $ за период от пет години.

" Програмата цели да вдигне равнището на тениса и да отключи нови благоприятни условия за вложения в играта. Радваме се, че шампионатите в Далас, Доха и Мюнхен ще вдигнат статута си. Те оферират добър стандарт за тенисистите и създават трогателен артикул за последователите ", съобщи ръководителят на АТП Андре Гауденци.

Турнирът в Далас се организира през февруари и ще бъде изместен в друга и към момента неназована локация в града. Съоръжението в Мюнхен пък сега минава цялостна реставрация. Всеки от трите шампионата ще бъде с награден фонд от към 2.8 милиона $ от 2025 нататък.

След реновациите международният тур към този момент ще включва 16 шампионата от сериите АТП 500, вместо досегашните 13. Седем от деветте Мастърс 1000 съревнования пък ще бъдат удължени до 12-дневен формат от 2025.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР