Мъжките гей пингвини Свен и Меджик се сдобиха с потомство,

...
Мъжките гей пингвини Свен и Меджик се сдобиха с потомство,
Коментари Харесай

Гей пингвини се сдобиха с потомство

Мъжките гей пингвини Свен и Меджик се снабдиха с поколение, като съумяха да си измътят 91-грамово пиленце, предават Ройтерс и Франс прес. Малкото, което още си няма име, видяло бял свят на 19 октомври в Морския аквариум в Сидни .

Свен и Меджик се редуват в родителските грижи. В първите 20 дни от живота си дребните пингвинчета са най-уязвими.



Свен и Меджик
от типа генту са една от атракциите на аквариума в Сидни поради нетрадиционната си ориентировка. Меджик и Свен оформиха постоянна сантиментална двойка през 2018 година, като започнаха да се кланят един различен. А това бе сигурен симптом, че желаят да основат семейство. Свен подари на Меджик " специфичен камък ", с което дефинитивно скрепи връзката им. Служителите в аквариума тестваха родителските качества на морските птици, като им подметнаха подправено яйце. Пингвините незабавно го припознаха като свое.
Sphen and Magic, a 'gay' penguin couple in Australia, are now the proud parents of a 91 gram chick, all are doing well
— Newsweek (@Newsweek) По-късно управата на аквариума направи от Свен и Меджик същински родители. За задачата беше взета от хетеросексуална двойка същинско яйце и им бе обещано за мътене. Родителите незабавно се заеха със задачата. Пингвините донори не бяха ощетени, тъй като когато в гнездото има две яйца, нормално се излюпва единствено едно от тях.
Stop everything, Sydney's gay penguins at Sphen and Magic now have a chick
— Jamie McKinnell (@jamie86) На Свен и Меджик няма да им бъде мъчно да отгледат пиленцето, тъй като при този тип, родителските грижи, даже и при хетеросексуалните двойки, са еднообразно споделени от самеца и самката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР